Vizier op volleybal

 

Medailleverdeling NK Beach bij de dames

NK Beachvolleybal 2017 - Scheveningen - Den Haag

VoV, 03-09-2017. 20:38 uur.  De strijd om de NK titel ging dus tussen de Beach Team Nederland duo’s Madelein Meppelink / Sophie van Gestel en Jolien Sinnema / Joy Stubbe. Voor het brons stonden het gelegenheidsduo van Iersel / Keizer tegenover het Kadijk Beach University duo  van Driel / Gravesteijn.

Eerst de finale maar. Er werd een spannende strijd verwacht tussen twee duo’s die aan elkaar gewaagd zouden moeten zijn en elkaar als trainingsmaatjes door en door kenden. Die vooruitzichten waren er, maar die konden al vrij snel vergeten worden. Meppelink – van Gestel waren op deze finaledag gewoon tegoed voor hun tegenstanders.

Sinnema en Stubbe begonnen nog sterk in de eerste set en namen een mooie voorsprong, maar daarna gingen Meppelink en Van Gestel steeds sterker spelen. Met een scherpe service en een bijna foutloze side – out namen ze een ruime voorsprong en die hielden ze vast. De eerste set werd met 21-14 gewonnen. Veel servedruk maakte het verschil.

In de set daarna was het krachtsverschil helemaal overduidelijk. Maar liefst met 21-9 gingen Sinnema – Stubbe strijdend onderuit. Over wie op deze zondag de beste ploeg van Nederland bestond geen enkel twijfel: Madelein Meppelink en Sophie van Gestel.

Sophie van Gestel na het winnen van de titel: “Ik ben hier echt superblij mee. In het eerste jaar van onze hereniging weer Nederlands kampioen. Heel fijn dat het zo soepel liep het hele toernooi. We wisten ze vol onder druk te zetten, bij ons lukte ongeveer alles. Ik had niet verwacht dat het zo soepel zou gaan, want Jolien en Joy begonnen sterk. Maar wij gingen beter serveren, heel goed zelfs, en daarmee hadden we ze in de tang. Een verdiende zege en een titel om trots op te zijn.”

In de strijd om het brons was de eerste set tot aan de big points een gelijkopgaand gevecht. Van Driel / Gravesteijn stonden bij 13-11 nog lichtelijk voor maar vanaf 16-16 ging het gelijk op naar de finish (en verder). Bij 22-24 was de beslissing in het voordeel van Keizer / van Iersel gevallen. In de tweede set konden van Driel / Gravesteijn de stand gelijk trekken en een derde set afdwingen. Met 21-16. In die derde en beslissende set waren Keizer / van Iersel met 15-9 voor de tweede keer in de wedstrijd het eerst bij de eindstreep. Voor hen lag de bronzen medaille klaar.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron o.a. Nevobo. Foto Nevobo