Meerkerk D1 blijft in de achtervolging

VoV, 25-03-2019. 11:05 uur.  Het is ongemeen spannend in de Tweede Divisie D bij de dames. De top blijft maar puntjes morsen, zowaar ook tegen de onderste teams, die dus puntjes blijven sprokkelen. Waar Havoc en WIK de dienst uitmaken, lijkt Volley Meerkerk veroordeeld tot de strijd om plek 3. Maar zoals gezegd, zijn de twee bovenste teams af en toe slordig. En lijkt het tot op de laatste wedstrijd spannend te blijven.

Genoeg over de concurrentie, uiteindelijk ben je alleen verantwoordelijk voor je eigen prestaties. De dames van Meerkerk hadden zowat de hele maand februari rust en namen het er van: wintersport, carnaval, weekendjes weg. Om dan weer op te starten valt soms niet mee. En dan zeker niet tegen VCN 3, dat juist de laatste weken in goede vorm stak. Het spel van Meerkerk oogde dan ook soms wat stroef, maar door veel servicedruk te blijven zetten en verdedigend de boel op orde te hebben, kon er toch een degelijke 3-1 winst bijgeschreven worden.

Vervolgens volgde de lastige uitwedstrijd tegen directe concurrent Next Volley. Thuis had Meerkerk op het nippertje met 3-2 gewonnen en Next Volley grossiert in vijfsetters tegen de topteams. Zo ook nu. Meerkerk nam brutaal een voorsprong, maar naarmate de set vorderde was de ploeg uit Dordrecht baas in eigen huis. Met 25-23 ging de set naar Next Volley. In set twee waren de rollen omgedraaid en ging Meerkerk vrijuit volleyballen. De harde aanval van de Dordtse dia werd geneutraliseerd en de eigen aanval begon steeds beter te lopen, 23-25.

Set drie ging aanvankelijk gelijk op, maar toen Annabel halverwege de set lelijk door haar enkel ging, leek de concentratie weg. Meerkerk moest zich even herpakken, maar de set was helaas al gelopen, 25-19 voor Dordt. Maar met uitstekend verdedigend werk, prima blokkeringen en harde aanvallen kregen de Meerkerkse dames de grip terug op de wedstrijd. Via 19-25 en 13-15 werd een uitstekende 2-3 overwinning geboekt in Dordrecht.

Een prachtige wedstrijd, ook voor het publiek, met een goed resultaat, maar toch konden de concurrenten hierdoor verder uitlopen. Nog 4 wedstrijden te gaan, tegen teams die strijden tegen degradatie. De bovenste plekken lijken uit zicht, het is niet meer in eigen hand. Maar er is tenminste nog wat om voor te spelen.

Afgelopen zaterdag kwam Roosendaal op bezoek en daar hadden de geelzwarten nog een appeltje mee te schillen. In een draak van een wedstrijd werd in Roosendaal verloren namelijk. In set 1 nam Meerkerk duidelijk revanche, in no – time stond er 25-14 op de borden. Op een of andere manier werd alleen vervolgens het niveau van de tegenstander overgenomen en pakte Roosendaal set twee met 19-25. Stoppen met rommelen was het devies en meer het eigen spel spelen. Via 25-16 en 25-19 werd uiteindelijk toch een simpele 3-1 overwinning geboekt. Zonde van het verloren punt, maar ook de concurrenten pakten niet allemaal de volle buit.

De laatste weken in een seizoen zorgen altijd voor verrassende uitslagen. Blijft de stand zoals hij nu is, of krijgt de competitie nog een spannende wending?

• 01. Havoc 20-73
  • 02. WIK 19-71
  • 03. Next Volley 20-64
  • 04. Volley Meerkerk 19-63
  • 05. HLB 20-59

gh @ VoV. Verslag van Cees Weterings, Volley Meerkerk. Foto Jan van den Noort.