Apollo 8 H1 laat duur punt in Nijmegen

VoV, 25-03-2019. 11:01 uur. Het blijft extreem spannend in de tweede divisie bij de heren. Voor het weekend waren er vier ploegen (VoCASA, BOVO, Cito en Apollo 8) die nog strijden om de titel. Hoe ziet de stand er nu uit? Haken er al teams af in de kampioensrace?

Apollo 8 mocht zaterdag op bezoek in Nijmegen bij het jonge Pegasus van oud-trainer Harry Proost. De thuiswedstrijd ging met 4-0 naar Apollo, maar dit was zeker geen gemakkelijke wedstrijd. In de titelrace zijn alle punten belangrijk, dus Apollo 8 was erop gebrand om met een 4-0 overwinning naar huis te gaan.

In de eerste set moesten beide teams even aftasten, maar naar mate de set vorderde werd de voorsprong van Apollo groter. Het hoge aantal foutserves van de thuisploeg hielp Apollo verder in het zadel en de voorsprong werd niet meer weggeven. Nog niet heel overtuigend, maar wel verdiend pakten de Bornse bezoekers de eerste set met 22-25.

De tweede set was een stuk degelijker aan de kant van Apollo. De druk werd opgevoerd en de mannen uit Nijmegen wisten hier geen raad mee. Er werd goed verdedigd en mede hierdoor konden de aanvallers goed in stelling gebracht worden. Dit resulteerde in een overtuigende setwinst: 18-25.

Geen vuiltje aan de lucht zult u denken, maar niets is minder waar. Zoals een haspel gemakkelijk een tuinslang of verlengsnoer oprolt, zo makkelijk rolde Apollo de Nijmegenaren niet op. Het leek er in deze set niet op, waardoor Pegasus erg makkelijk een voorsprong wist te nemen die geen moment in gevaar kwam. De bezoekers leken te lijden aan oikofobie, waar de veilig gewaande sporthal ineens niet meer veilig was. Met 25-16 ging de derde set overtuigend naar Pegasus. Zat er een stunt in van de Nijmegenaren?

Het antwoord kwam als snel in de vierde set, waar Apollo orde op zaken stelde. Het niveau van de eerste twee sets werd weer gehaald en Pegasus kon geen moment aanspraak maken op meer dan 1 punt. De 1-3 overwinning werd door de bezoekers gepakt door de laatste set met 18-25 te winnen. Een belangrijke overwinning, maar is het genoeg voor het behouden van de koppositie?

Het antwoord hierop kwam uit Twello, waar Voorwaarts het op mocht nemen tegen VoCASA. De bezoekers uit Nijmegen wisten hier eenvoudig met 0-4 te winnen, waardoor zij op dit moment 1 puntje meer hebben dan Apollo en de ranglijst dus aanvoeren. Nummers 3 en 4 wonnen beide met 3-1, waardoor zij op 3 punten van Apollo komen te staan.

Nog twee wedstrijden te gaan en alles is nog mogelijk. VoCASA mag het op 6 april opnemen in de Nijmeegse derby tegen Pegasus om vervolgens een week later bij BOVO in Aalten op bezoek te gaan. Apollo mag in de laatste speelronde naar Harderwijk om het op te nemen tegen VVH, maar de eerstvolgende wedstrijd is tegen BOVO. De mannen uit Aalten, huidige nummer 4, komen dan op bezoek in de Veste.

Het blijft dus ongekend spannend en alle steun is welkom in de belangrijke wedstrijd tegen BOVO. Noteer in uw agenda’s: zaterdag 6 april om 18:00 uur: Apollo 8 H1 – De Hofnar-BOVO H1. Graag tot ziens in de Veste!

gh @ VoV, verslag en foto van / via Abe Talsma, Apollo 8 heren 1.