Team Teun Buijs verliest van LiB Aachen

VoV, 25-03-2019. 9:57 uur. In Münster was het afgelopen zaterdag een onderonsje tussen twee teams met een Nederlandse technische staf en stonden er tevens een viertal Oranje internationals in het veld. Münster de ploeg van Teun Buijs speelde thuis tegen de Ladies in Blach uit Aachen, de ploeg van Saskia van Hintum, en langs de zijlijn stond fotograag Rudy Biekart om wat mooie foto’s van de Nederlandse speelsters te maken.

Het was de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. Succes was niet weggelegd voor Münster, zij verloren met 0-3 via de setstanden 22-25, 13-25 en 20-25. Ze eindigen op de zevende plek in de Bundesliga en spelen in de play – offs tegen SSC Schwerin.  Troost voor Münster was dat door de resultaten elders ook bij winst een confrontatie met de top 3 (Stuttgart, Schwerin, Dresden) niet vermeden was.

Juliet Lohuis, hersteld van een langdurige blessure periode, begon voor meer dan 2.600 toeschouwers weer in de basis. Ook Marrit Jasper deed dat, Nicole Oude Luttikhuis stond alleen in de eerste set in de starting seven. Libero Kirsten Knip, die door Buijs tot MVP werd gekozen, stond foutloos te passen. Lohuis scoorde 5 keer, Jasper maakte het dubbele aantal en Oude Luttikhuis was goed voor 2 punten in de eerste set. Aachen was over de hele linie de betere ploeg.

Teun Buijs zei na afloop dat Aachen een goede wedstrijd had gespeeld en verdiend had gewonnen. Zijn eigen ploeg trof geen blaam, ze hebben meer dan 100% gegeven en de wil om te winnen was er steeds. Maar helaas zat het er vandaag niet in”

Bij de overige wedstrijden in Duitsland waren de volgende resultaten:

Stuttgart verloor na een 0-2 achterstand thuis via 15-17 in de tiebreak met 2-3 van Potsdam. Deborah van Daelen werd MVP, ze scoorde 21 keer. VFB Suhl, negende in de eindstand, leed een 3-1 nederlaag bij VC Wiesbaden (achtste in de eindstand). Anniek Siebring (Suhl) werd MVP, ze maakte 16 punten. Nynke Oud speelde na invalbeurten in set 2 en 3 in de vierde set in de basis.  Ze pakte 3 puntjes mee.

De Rote Raben uit Vilsbiburg, vijfde in de eindstand,  wonnen met 3-2 van Erfuhrt. Via 15-11 in de vijfde set. Myrthe Schoot werd MVP bij de Rote Raben. Iris Scholten scoorde in 3 sets 9 keer. Verder won SSC Schwerin met 3-0 (11, 16, 12) van VCO. Tessa Polder scoorde 10 keer, Britt Bongaerts speelde niet. En Dresden won met 1-3 bij Straubing.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy Biekart.