Meerkerk D2 te sterk voor Hands-Up / VVC

VoV, 29-01-2019. 6:13 uur. Afgelopen zaterdag stond voor de dames van Hands-Up/VVC-Vught de uitwedstrijd naar Meerkerk op het programma. De tegenstander was het tweede team van Volley Meerkerk ‘95. In de thuiswedstrijd was het een dikke 4-0 geworden voor het team van Meerkerk. We hadden het plan opgevat om het dit maal beter te gaan doen. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd was nu iedereen fit. Dus de personele bezetting mocht geen excuus zijn.

Nu is het team van Meerkerk een wel heel ervaren team. Dit wisten we nog en ook in deze wedstrijd bleek dat maar weer eens. Vanaf het begin van de 1e set ging het tot halfweg nog redelijk gelijk op. Maar vanaf toen bleek hoe belangrijk ervaring kan zijn. Meerkerk wist met slim spel onze verdediging meermaals te ontregelen. Om dan vervolgens rustig af te wachten waar de gaten vielen om daar dan met een geplaatst balletje het punt te scoren. Een 25-17 setwinst was hiervan het gevolg.

Onze dames lieten in de 2e set zien dat het ook anders kan. De verdediging lukte het om de slimmigheidjes van de tegenstander beter te doorzien. En tegen het einde van de set stonde er zelfs een 15-19 voorsprong te noteren. Helaas was deze voorsprong niet voldoende om de set te kunnen binnen halen. Bij Meerkerk ging de servicedruk omhoog en aan het einde van de set trokken zij met 25-22 aan het langste eind.

De 3e en 4e set waren wat spelbeeld betreft bijna identiek aan elkaar. Anders dan de setstanden doen vermoeden  (25-16 en 25-15) , was het een gelijk opgaande wedstrijd. Anderhalve set waren de teams aardig aan elkaar gewaagd. Er waren veel lange rally’s, waarbij aan beide zijden de verdedigsters veel van de grond wisten te halen. Helaas waren het toch iets meer de dames van Meerkerk die, mede door hun ervaring, de rally’s naar zich toe wisten te trekken. Hoewel we op het einde van de 4e set nog een kleine opleving aan onze kant hadden, konden we toch niet voorkomen dat ook deze set, net zoals de 3e set, naar de thuisploeg ging.

Helaas, alle goede bedoelingen aan onze kant ten spijt, is het niet gelukt om één of meerdere punten mee naar Brabant te nemen. De routine wist ook deze keer te winnen van het jeugdig enthousiasme. We kunnen nu onze blik gaan richten op de volgende wedstrijd. Komende zaterdag krijgen we in Vught de dames van Volt op bezoek. We zullen er vol voor gaan om nu de punten in eigen huis te houden.

gh @ VoV, verslag van Bert Maas, Hands – Up / VVC – Vught dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.