Meijners klopt Daalderop, verlies Koolhaas

VoV, 21-01-2021. 5:45 uur. In het midweekse programma in de Italiaanse Serie A1 stond de topper tussen Novara en Monza in de agenda. Novara stond voor begin van het duel tweede, Monza bezette op de ranglijst de derde plaats. Beide teams staan achter de absolute koploper Conegliano.

Het duel werd een teleurstellende 0-3 nederlaag voor de ploeg van Nika Daalderop, die in de eerste twee sets een invalbeurt had en in de derde in de basis begon. Ze scoorde 4 keer, had een aanvallend scoringspercentage van 23%. Floortje Meijners stond drie sets in de starting six, maakte 6 punten en kwam op hetzelfde aanvallende scoringspercentage dan haar Oranje teamgenote. Al met al dus niet al te hoog. Monza had in de eigen score een voordeel van 11 punten, daarvan gingen er 4 verloren via de foutenlast.

In de eerste set kwam Novara van 19-24 achter terug naar 23-24 voordat ze capituleerden (23-25), in de tweede set een soortgelijk verloop toen 20-24 tot 23-24 werd ingelopen, voordat Monza de set pakte met 23-25. Novara begon voortvarend aan de derde set (5-0, 14-9) maar was die voorsprong bij 17-17 weer kwijt. Na 20-24 maakte Monza met 22-25 een eind aan het duel.

Novara blijft tweede in de stand (19-46), Monza is nog steeds de nummer drie (17-39). Koploper Conegliano staat op 18-54.

Perugia van Nicole Koolhaas leed thuis een 1-3 nederlaag tegen Scandicci, dat na de winst met 15-30 op de vierde plaats staat. De tweede set konden ze via 25-23 (19-15, 23-23) de gelijke 1-1 stand op het scorebord krijgen, nadat de eerste na 6-12 en 9-17 ruim met 16-25 verloren was. Scandicci sloeg zich met 18-25 en 21-25 naar de winst in vier sets.

Nicole Koolhaas stond vier sets in de basis en scoorde 12 keer. Acht punten minder op de eigen score en tien punten meer op de foutenlast maakten het verschil.

Firenze, dat nog steeds zonder Yvon Beliën aantrad, verloor thuis met 0-3 van Busto Arsizio. Via de setstanden 19-25, 20-25 en 21-25. In het middendeel van alle drie sets hadden de gasten reeds een ruime voorspong. In de eerste namen ze van 13-16 afstand naar 15-21, in de tweede was bij 12-19 al 7 punten verschil en in de derde werd 15-20 nog 19-22 voordat de gasten de volle buit binnen haalden. Firenze staat negende (18-17), Busto A. bezet de zesde plaats met 16-23.