Vizier op volleybal

 

Hoe doen de internationals (v) het eigenlijk?

VoV, 21-01-2021. 5:37 uur. Bijna wekelijks berichten we over de prestaties van onze landgenotes en hun teams in het buitenland, waarbij uiteraard de meeste aandacht uitgaat naar de Oranje internationals. Maar hoe doen hun teams het eigenlijk in de competitie en wat presteren de speelsters zelf tot nu.  De wekelijkse updates geven het moment weer en niet wat er persoonlijk tot die update is gepresteerd. We doken in de ranglijsten en zetten e.e.a. voor u onderstaand op een rijtje.

Laura Dijkema, spelverdeelster bij Kaliningrad. Haar eerste jaar bij deze club. Haar ploeg staat na gisteren (3-0 winst tegen Uralochka) op de 4de plaats in de Russische competitie. Kaliningrad neemt deel aan de Champions League, zij staan tweede in poule D met 4 punten uit 3 wedstrijden. Bij de tweede vierkamp in hun poule, die beslissend is voor plaatsing in de volgende ronde, en plaatsvindt van 02-02 fot 04-02 hebben ze thuisvoordeel.

Britt Bongaerts, spelverdeelster bij LKS Lodz in Polen. Haar eerste jaar bij deze club. Haar team staat derde in de Tauron Liga. LKS Lodz speelt in de Champions League in poule C. daarin staat ze tweede met 5 punten uit 3 wedstrijden. Voor de tweede vierkamp zijn zij vanaf 02-02 tot 04-02 de gastheer. In de beker zijn ze door naar de laatste acht.

Myrthe Schoot, libero bij Rote Raben Vilsbiburg in de Bundesliga. De Rote Raben staan derde in Duitsland. Het is haar eerste jaar bij haar tweede termijn bij deze ploeg, waarvoor ze ook in het seizoen 2011/2012 uitkwam. Myrthe Schoot werd twee keer met MVP-zilver beloond en zij staat op de achtste plaats met 49,7% perfecte of goede acties op de servepass.

Kirsten Knip, libero bij Sliedrecht Sport. Alleen zij speelt als international bij een Nederlandse ploeg. Ze speelde pas twee wedstrijden voor Sliedrecht, dat momenteel 2de in Nederland staat.

Lonneke Slöetjes, diagonaal. Ze is momenteel zonder club en heeft bewust na 10 intensieve volleybaljaren op topniveau een pauze in haar carrière ingelast.

Floortje Meijners, passer loper bij Monza in de Serie A1. Haar tweede jaar bij deze club, waarmee ze op de derde plaats in de Serie A1 staat. Zij staat met haar totaal aantal van 146 gescoorde punten op 18de plaats bij de passer lopers. Monza komt nog uit in de achtste finale van de CEV Cup. Op 26-01 kunnen ze zich voor de kwartfinale plaatsen die de dag erna wordt gespeeld. Monza heeft thuisvoordeel.

Robin de Kruijff, midspeelster bij Conegliano, dat ongeslagen koploper in de Serie A1 is. Zij speelt sedert het seizoen 2016/ 2017 bij deze ploeg. Conegliano speelt in de Champions League en staat na één vierkamp met 9 punten uit 3 wedstrijden op de eerste plaats in poule B. De volgende vierkamp is van 26-01 tot 28-01 in Nantes.

Robin de Kruijf scoorde in 17 competitiewedstrijden totaal 133 punten en staat daarmee op de zesde plaats op de lijst van de midspeelsters in de Serie A1. Conegliano won in Italië zowel de beker als de supercup. Verder zijn zij de regerend wereldkampioen bij de clubteams, die titel pakten ze in december 2019 door de Turkse grootmachten VakifBank en Eczacibasi te verslaan.

Yvon Beliën, midspeelster bij Firenze. Het is haar eerste jaar bij de ze club, die de negende plaats op de ranglijst inneemt. Yvon Beliën scoorde net als Robin de Kruijf totaal 133 punten tot nu. Daarmee staan ze zevende op dezelfde lijst.

Juliët Lohuis, midspeelster bij MTV Stuttgart. Ze is met haar tweede jaar bij deze topclub uit de Bundesliga bezig. Stuttgart is koploper in Duitsland, doet mee in de Champions League en staat daar in poule D op de derde plaats. In dezelfde poule dus als Kaliningrad. Tot nu scoorde Juliët totaal 10 aces, 22 blokpunten en 64 aanvallende punten.

Zij werd voor haar prestaties één keer met de gouden en één keer de zilveren MVP-titel beloond. MTV Stuttgart werd in halve finale van de Duitse beker uitgeschakeld. Van 02-02 tot 04-02 moeten ze in Kaliningrad het ticket voor de volgende ronde in de Champions League zien te bemachtigen.

Nicole Koolhaas, midspeelster bij Perugia. Haar eerste jaar bij de rode lantaarndrager in de Serie A1. Zij scoorde totaal 99 punten tot nu, daarmee staat ze op de zeventiende plaats in hetzelfde lijstje als Robin de Kruijf en Yvon Beliën.

Maret Balkestein – Grothues, passer loper bij Aydin in Turkije. Haar tweede jaar bij deze ploeg. Haar team bezet nu de zevende plaats op de ranglijst. Dat is goed genoeg voor deelname aan de play-offs om de titel. Aydin heeft geen Europese verplichtingen, Maret staat met haar prestaties 14de op de passer loper lijst.

Anne Buijs, passer loper bij Praia Clube in Brazilië. Haar eerste jaar bij deze club in Zuid-Amerika. Haar ploeg staat derde op de ranglijst. Anne Buijs scoorde 92 aanvallende punten, serveerde 3 aces en blokkeerde 20 keer de bal tegen de vloer. Passend behaalde ze een perfect/ goed percentage van 53% en haar scoringspercentage bedroeg 34%.

Celeste Plak, passer loper zonder club.  Net als Lonneke Slöetjes heeft zij bewust na intensieve volleybaljaren op topniveau een pauze in haar carrière ingelast.

Nika Daalderop, passer loper bij Novara. Haar eerste jaar bij de huidige nummer twee van de Serie A1. Daalderop krijgt bij Novara weinig speeltijd, hetgeen uiteraard in haar scores terug te zien is. Totaal maakte ze 28 punten, waarmee ze op de 42ste plaats op de scoringslijst van passer lopers staat.

Novara verdedigt de Champions League titel, die ze in 2019 wonnen, en staat na een vierkamp in poule E op de eerste plaats met 8 punten uit 3 wedstrijden. Ze gaan voor de tweede vierkamp naar Chemik Police in Polen.

Marrit Jasper, passer loper bij Brescia in de Serie A1. Haar eerste jaar aldaar. Ze staat op de twaalfde en voorlaatste plaats in de stand. Met één puntje en twee wedstrijden meer dan Perugia van Nicole Koolhaas. Persoonlijk heeft ze scorend een succesvolle periode achter de rug. Totaal staat ze nu op 219 punten, waarvan 12 aces, 11 blokpunten en 196 aanvallende scores. Bij de passer lopers staat zij met haar totaal op de derde plaats. Brescia heeft geen Europese verplichtingen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.