Meijners met Monza naar CEV Cup finale

VoV, 03-03-2021. 5:15 uur. Monza heeft als eerste het ticket voor de finale van de CEV Cup 2021 bij de dames weten te bemachtigen. Vorige week werd thuis de eerste stap naar de eindstrijd gezet door afgetekend met 3-0 van TENT Obrenovac uit Servië te winnen. Ze hadden gisteren twee sets nodig voor de finale en die waren na 24-26 en 20-25 binnen. Daarna bleven Meijners, Orro, van Hecke en Heyrman aan de kant, desondanks won Monza ook de derde set (23-25). Vanavond wordt de tegenstander bekend via het duel Galatasaray vs. Béziers Angels, dat thuis met 3-2 won.

Na de ruime winst van vorige week was Monza de favoriet om door te gaan, maar in de eerste set kostte het de nodige moeite om die rol ook waar te maken. De stand vloog heen en weer, van 5-5 naar 6-10 en van 13-15 naar 18-18. Vervolgens van 18-21 naar 21-21 en bij 24-23 kreeg TENT de kans de eerste set te pakken, maar slaagde niet. Monza deed dat wel met 24-26.

De ploeg van Meijners had nog één set nodig voor de finale plek en in de tweede doorgang bleven ze daar koersvast naar toe te koersen. De 5-8 werd 8-11 (foutserve TENT), het verschil van 3 punten stond er ook nog bij 14-17 (foutserve TENT) en 19-22 (foutserve TENT). De time out van de thuisploeg op 20-23 bracht geen ommekeer meer, TENT sloeg uit en spelverdeelster Alessia Orro blokkeerde daarna Monza naar de 20-25 winst en naar de finaleplek.

Monza vierde het resultaat even en ging daarna met een sterk gewijzigde ploeg de derde set in. Het duurde even voordat ze het ritme weer hadden gevonden, ze kwamen met 5-1 achter, maar vervolgens klampten de gasten aan en namen bij 9-10 de leiding weer over. Het bleef tot 23-23 op de side out gelijk opgaan, daarna kwam Monza op matchpoint dat via een uitgeslagen aanval van TENT de zege opleverde.

Lise van Hecke en Anna Danesi scoorden ieder 10 keer, Laura Heyrman 7 keer en Floortje Meijners maakte er 5.  Aan het net (blok + aanval) was Monza met 32/53 eigen punten veruit de sterkste.