CL: Ter Horst met Perugia naar halve finale

VoV: 03-03-2021. 5:21 uur. Perugia van Thijs ter Horst heeft gisteravond een 3-0 achterstand uit de heenwedstrijd in de kwartfinale tegen Modena via een 3-0 zege thuis en winst van de Golden Set weten om te buigen in een plek in de halve finale. Daarmee zijn ze de eerste ploeg die zich bij de laatste vier plaatst.

Wilfredo Leon werd topscorer met 24 punten, Thijs ter Horst scoorde 7 keer. Vooral blokkerend (13 om 4 punten) en serverend (8 om 3 punten) maakte Perugia het voordelige verschil. Perugia won de wedstrijd via de setstanden 25-23, 25-18 en 25-21 met 3-0, waarna de Golden Set met overmacht (15-5) ook naar hen ging.

In de eerste set ging het voordeel na 8-8 naar Modena. Na de 16-18 kon Perugia beslissende punten maken voor de 22-20 voorsprong, die ze met 25-23 aan de eindstreep brachten. In set twee werd 5-8 omgebogen naar 11-8 en richting de big points nam Perugia van 17-16 in een serie afstand naar 23-16, met de 25-18 als eindresultaat.

Perugia bleef ook in de derde set controle houden, waarbij ze steeds op een beslissende puntenvoorsprong bleven. Zoals bij 10-7, 17-12, 21-17. Modena kwam van 24-18 nog terug naar 24-21, maar kon verlies daarna niet langer uitstellen. In de Golden Set serveerde Oleh Plotnytskyi de thuisploeg van 5-4 naar 13-4, waarop de 15-5 zege volgde.

Thijs ter Horst: “Ik ben trots op de ploeg en trots op hetgeen we vanavond hebben bereikt. Het was niet gemakkelijk nadat we vorige week met 3-0 hadden verloren, maar we konden goed in ons spel komen en haalden een prima niveau. Drie sets winnen en de daarna de Golden Set was buitengewoon. We trainden de afgelopen week hard en ik ben erg blij met het behaalde resultaat.”