Winst voor Dijkema en Plak

VoV, 03-03-2021. 5:27 uur. Oranje spelverdeelster Laura Dijkema heeft gisteren met Kaliningrad een moeizame uitzege behaald bij Yenisey, de nummer tien van de ranglijst. Haar ploeg zag een 0-2 voorsprong verloren gaan, maar in de tiebreak pakten ze de draad weer op en wonnen alsnog. Dijkema speelde alleen in de eerste vier sets, bij de vijfde bleef ze aan de kant.

De openingsset was met de tussenstanden 11-19 en 17-24 een makkelijk prooi voor Kaliningrad. Het verschil was groot genoeg om na de inhaalrace van de thuisploeg tot aan 21-24 met 21-25 af te sluiten. In de tweede set boog Kaliningrad een 18-15 achterstand via 21-21 om in een 23-25 setzege en een 0-2 stand.

In de derde set lukte dat niet. De thuisploeg kwam uit een 6-10 achterstand terug naar 15-13 en bleef tot aan de 25-23 leidend. De vierde set won Yenisey met duidelijke cijfers. Via 15-8 en 20-13 haalden ze de tiebreak met 25-19 binnen.

De vijfde set leverde de gasten de winst op. Met 10-15 na 7-12 konden ze dit verre uitduel in Krasnojarsk, meer dan 5.000 kilometer van Kaliningrad verwijderd, toch nog met een zege (10-15)  afsluiten.

Louise Lippmann (22 punten) en Irina Voronkova (21 punten) waren bij Kaliningrad de dames die het vaakst scoorde. Zij namen meer dan de helft van de totaal 81 eigen punten voor hun rekening. Op de eigen score kwam Kaliningrad er vijf tekort, in de foutenlast maakten ze er acht minder. Ze blijven derde op de ranglijst.

In de Franse B-Ligue speelde Fabian Plak met Nancy gisteravond in de kampioenspoule B uit tegen Frejus. Het werd de tweede overwinning van Nancy. Met 1-3 zijn ze na twee wedstrijden nog ongeslagen. De eerste set ging met 25-16 ruim verloren, de tweede werd daarna heel ruim met 14-25 gewonnen, waarna de derde set in de verlenging nipt met 26-28 naar Nancy ging. De winst werd met 22-25 binnengehaald. Nancy staat met 2-11 aan kop van Poule B.