Meijners verliest met Monza bij Kazan

VoV, 24-01-2020. 4:55 uur. In de CEV Cup speelde Saugella Monza, de ploeg van Floortje Meijners, de uitwedstrijd tegen Dinamo Kazan. De huidige nummer drie van Rusland tegen de nummer vijf van Italië. Met bij Kazan onder andere Samantha Fabris en Bethania de la Cruz. Monza had met onder andere Hanna Orthmann en Anna Danesi naast Meijners ook internationals in de ploeg. Van Duitsland en Italië.

Monza leed een 3-0 nederlaag, via de setstanden 25-23, 25-13 en 25-19. In de eerste twee sets had Kazan bij het tweede meetpunt al een ruime voorsprong (16-9 en 16-7). Isabella Iulio serveerde Monza in de eerste set van 16-10 achter naar een 20-21 voorsprong, die de ploeg van Meijners echter niet kon vasthouden. In de tweede set werd de 16-7 vervolgens 21-10 en 25-13. Duidelijke zaak dus.

Monza kon de wedstrijd niet naar vier sets of meer tillen in de derde doorgang. Bij 16-15 waren ze dicht bij de gelijkmaker, de serie naar 20-16 konden ze niet meer ongedaan maken. Kazan maakte na 22-19 de set in één keer uit, via als laatste een dankjewel punt.

Floortje Meijners kreeg 9 punten achter haar naam, Serena Ortolani maakte er 11. Bij Kazan werd Fabris met 14 treffers topscorer, de la Cruz bleef er ééntje bij haar achter. Aanval (43 om 30 punten en 45 om 30 % scoringspercentage) en de foutenlast (10 om 21) maakten het verschil. Monza heeft in de return een 3-0 of 3-1 zege om een golden set af te dwingen.