Mentaal sterk Rivo D1 pakt winst en koppositie

VoV, 14-11-2022. 11:23 uur. De dames van Rivo Rijssen hadden afgelopen zaterdag een heel lange dag. ‘s Ochtends om 8.30 uur mochten ze aantreden in de Reggehal om hun taak als zaalwacht uit te voeren. Om 16.45 uur vertrokken ze naar Groningen met 2 busjes van 123busjehuren.nl om daar vanaf 20.00 uur de wedstrijd tegen Donitas te spelen. Onderweg werd nog menig powernapje gedaan, maar bij Assen ging de wekker.

Rivo startte de wedstrijd erg sterk. Met spelverdeelster Lieke Brouwer kwam Rivo snel op een voorsprong van 4-10. Helaas zag Rivo de thuisploeg in no time weer op gelijke hoogte komen, 12-12. De pass van de Rijssense ploeg was niet sterk, maar dit werd ook afgedwongen door sterke service van onder meer Anne-Lotte bij de Weg en Maureen van Leusen aan de kant van Donitas. Tot 24-24 liep het gelijk op en Donitas kreeg zelfs nog drie setpunten. Toch wist Rivo de set binnen te halen op serve van Famke Zomer, 27-29.

De tweede set ging een stuk makkelijker. Rivo liep al snel uit naar een voorsprong van 5 punten en kon deze door goed spel, vooral verdedigend, vasthouden en zelfs op het einde van de set nog iets vergroten, 17-25.

De derde set begon Rivo passend uitermate zwak en had wederom geen antwoord op de serve van midden speelster Anne-Lotte, 6-0. Van deze klap kon Rivo zich niet herstellen en coach Patrick te Vaarwerk gebruikte deze set om spelverdeelster Suzan Agterberg klaar te maken voor een 4e set. De goed spelende Marèll Borggreve had het in deze set niet meer vanwege een blessure aan haar hand. Rivo verloor de set met 25-14.

In de vierde set startte Marèll aan de kant en Lina Hanstede kwam voor haar in het veld. Passend stond Rivo nog steeds onder druk. De set was wat chaotisch aan beide kanten, maar bevatte hele mooie reddingen van onder andere libero Annemiek de Bruin en diagonaal Trijntje Veerbeek. Mede hierdoor bleef het gelijk oplopen en met het thuispubliek pal achter de serveersters, zat de druk er goed op.

Rivo bleef mentaal sterk, maar keek op het einde toch tegen een achterstand van 21-24 aan. Met Marèll ingezet op dia en voor de serve ingebrachte Silke van Wijk wist Rivo het gat te dichten naar 24-24. Donitas kwam wederom op setpoint op 25-24. Anne-Lotte, die de hele wedstrijd goed serveerde, serveerde de bal uit. Een slimme prikbal van Delisa Jutstra en een ace van Marrèll brachten Rivo de 1-3 winst.

Donitas had zeker een punt verdiend, maar Rivo heeft, door niet op te geven, de punten zeker niet gestolen. 7 van de 8 setpunten weden weggewerkt. Rivo blijkt opnieuw mentaal sterk te zijn in de Big Points. Door de 5e winst op een rij is Rivo nu koploper in de Topdivisie A met 15 punten uit 6 wedstrijden.

gh @ VoV, verslag Rivo Dames 1. Foto Jan van den Noort.