Mooie teamprestatie van US dames1

VoV, 14-11-2022. 11:20   uur. We begonnen deze week een beetje anders dan normaal, want de sporthal was maandag niet beschikbaar. Dat betekende dat we alles konden geven bij de krachttraining in de Vondelgym, maar daarna helaas niet meer konden volleyballen. Gelukkig hadden we de woensdag en donderdag nog om voor te bereiden tegen onze wedstrijd tegen VCN.

Zaterdag was een speciale wedstrijd voor onze spelverdeler Fleur en passer/loper Anouk. Zij speelden vorig seizoen bij VCN en zagen veel bekende gezichten tegenover hen staan. De wil om te winnen was extra groot!

We begonnen de wedstrijd met Anneke, Mathilde, Sophie, Mable, Maaike én Anouk en Fleur. Na de eerste paar punten stonden we net achter, maar er werd hard gewerkt, mooie punten gemaakt en er was een feestje aan de kant. Halverwege de set kwamen we bij en trokken we de set snel naar ons toe. Ilse kwam er het laatste punt in en door haar prachtige pass en mooie aanval van Anouk was de eerste set met 25-21 voor US.

De tweede set begonnen we weer met een achterstand. We maakten veel eigen fouten en VCN speelde goed. Maar wij bleven vechten en kwamen terug tot een stand van 10-10. Vervolgens serveerde Sophie 3 aces achter elkaar (!) waarna VCN een time-out aanvroeg. Maar Sophie was nog niet klaar en serveerde nog een ace. VCN wisselde passer/lopers, maar dat maakte niks uit, want onze Soof serveerde gewoon nòg een ace! Toch lieten we VCN meer in hun spel komen en kwamen ze erg dichtbij. Bij een stand van 24-23 voor US wisten wij gelukkig het laatste punt te maken en ging ook de tweede set naar US.

In het begin van de derde set gingen we gelijk op. Halverwege de set kregen we het lastiger. VCN was goed aan het serveren en kwam zo op een 10-1 6 voorsprong. Een netfout van VCN gaf ons de mogelijkheid om hun serie te doorbreken en zelf punten te gaan pakken. En dat deden we ook; er werden mooie ballen verdedigd, Anneke sloeg de ballen door de vloer, Mable sloeg ze heerlijk via de handen weg en Ilse had een van de mooiste reddingen van het seizoen. Het stond 16-16, het ging weer gelijk op en heel heren 5 moedigde ons aan vanaf achter de speakers.

Mathilde gaf mooie overname set-ups, maar ook VCN bleef goed volleyballen. 22-22. Door een mooie set-up van Fleur sloeg Anneke de bal hard in het veld van VCN en mochten wij weer serveren. Een goeie serve van Ilse bracht US op matchpoint, 24-23. VCN had geen kans tegen het blok van Anneke en zo werd, misschien wel, het lekkerste punt van de wedstrijd, ook het laatste punt van de wedstrijd.

US wint dus met 3-0 van VCN.

gh @  VoV, verslag van Sanne van Leeuwen #14, foto John van Geenen.