Vizier op volleybal

 

Meppelink-Stubbe in kwartfinale Aalsmeer

VoV, 27-10-2017. 6:10 uur. Madelein Meppelink en Joy Stubbe hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de FIVB World Tour in Aalsmeer. In de eerste ronde wonnen de dames van Beachvolleybal Team Nederland met 2-0 (21-17 en 21-11) van hun trainingsmaatje Marleen van Iersel en Julia Wouters. De andere twee Nederlandse teams werden op het One Star  toernooi in The Beach uitgeschakeld door Frankrijk en Amerika.

Als slotstuk van de tweede dag in Aalsmeer streden twee Nederlandse teams tegen elkaar in de eerste ronde van het hoofdtoernooi. Madelein Meppelink en Joy Stubbe maakten al vroeg een klein verschil tegen Marleen van Iersel en Julia Wouters. Die marge pakten ze vooral dankzij zeer scherp serveren. Ze gaven het verschil vervolgens niet meer uit handen en wonnen de eerste set met 21-17.

In de tweede set denderden Meppelink en Stubbe door. Ze stonden bij de technische time-out al met 14-7 voor en hadden het duel volledig onder controle. Ze serveerden alles op Wouters en die tactiek werkte. Wouters kwam niet onder de druk uit en daardoor konden ze niet in het spel komen. Meppelink en Stubbe liepen uit tot 20-11, maar een mooi blok van Wouters stelde het eind nog heel even uit. De service van Wouters ging uit en daarmee was het gedaan: 21-12.

Meppelink na de overwinning: “Ik ben tevreden over de start, het was natuurlijk wel jammer dat we tegen onze trainingsmaatjes hadden geloot. Maar ik denk dat we een goede wedstrijd hebben neergezet en het smaakt naar meer. We zijn hier nog niet klaar.”

Meppelink en Stubbe gaan door naar de kwartfinale, die spelen ze op zaterdag. Ze staan dan tegenover het Franse team Richard/Carrere

Die Franse dames schakelden vanavond Emi van Driel en Raisa Schoon uit. De talenten van de Kadijk Beach University wonnen de spannende eerste set nog met 21-19, maar daarna lukte het Frankrijk om het om te draaien. Ze wonnen met 18-21 en ook de spannende derde set werd gepakt door Richard en Carrere: 8-15.

De routiniers Annemieke Driessen en Ilke Meertens streden voor wat ze waard zijn en wisten bijna te winnen van het Amerikaanse duo Stockman / Dicello. Ze wonnen de eerste set nog met 21-14, maar in de tweede set ging Amerika beter spelen en won met 17-21. In de beslissende derde set begon Nederland slecht, het werd 1-5 en snel werd en een time-out genomen. Daarna vochten Driessen en Meertens zich langzaam terug tot 10-11.

Een hele lange rally maakten de ervaren Nederlandse speelsters af en dat leverde een groot applaus op van het publiek en de gelijkmaker: 12-12. De Amerikanen namen snel een time-out. Er volgde nog een mooi punt waarvan het publiek genoot met heel snel achter elkaar vijf blokkeringen van Meertens en de 14-14. Het harde werken werd uiteindelijk niet beloond,  de Amerikanen maakten het af met een blok op Driessen: 14-16.

Vier Nederlandse mannenteams

Vandaag start het hoofdtoernooi voor de mannen, er wordt gespeeld van 14.00 tot 22.00 uur in The Beach in Aalsmeer. Er komen vier Nederlandse teams in actie bij de mannen, inclusief een duel Nederland.

Programma 27 oktober:

19.00 uur: Nijeboer / Heurman  –  Van Steenis / Penninga

20.00 uur: Vismans / Van der Ham – Schnetzer / Mullner (Oos)

21.00 uur: Boehle / Van de Velde – Kolaric / Klasnic (Ser)

gh @ VoV. Bron Nevobo. Foto’s FIVB.