Vizier op volleybal

 

Met stuntzege pakt Alterno strohalm

VoV, 16-04-2018. 5:38 uur. Coolen Alterno heeft gistermiddag via een 3-0 zege in Apeldoorn tegen Sliedrecht Sport de kansen voor het tweede play – off ticket in eigen hand gehouden. Op de ranglijst zijn ze VC Sneek en Regio Zwolle Volleybal voorbij gegaan. Sneek op setgemiddelde (19/14 om 20/18) bij een gelijk aantal punten, beide 18. Op Zwolle staat Alterno nu één puntje voor. Met aanstaande woensdag als laatste wedstrijd  VC Sneek vs Coolen Alterno en zondag Eurosped vs Zwolle nog te gaan is de strijd om het tweede ticket dus nog niet gestreden.

Het was vanaf de eerste opslag duidelijk dat Alterno vol voor deze kans om te blijven meedoen ging. Met veel energie en veel passie lieten ze er geen misverstand over bestaan wat hun intenties waren, en ze maakten het Sliedrecht, dat al lang en breed in de finale zit, het volleybal leven op zondagmiddag erg lastig.  Nog niet eerder dit seizoen kreeg Sliedrecht in een wedstrijd geen setje mee en er drie tegen.  Alterno was drie sets lang de bovenliggende partij hetgeen tot uitdrukking kwam in de standen 25-22, 25-22 en 25-19.

In de scorende onderdelen deden de teams niet zoveel voor elkaar onder, Alterno had in de totalen een ace meer gescoord (6/5) en Sliedrecht had een puntje voordeel op blokkeren (9/10), vooral vanwege de 5 blokpunten van Carlijn Ghijssen – Jans. Aanvallend was Alterno twee puntjes beter. (31/29). Het was duidelijk de foutenlast (19 / 29) die in dit duel de doorslag gaf.

Iris Scholten van Alterno werd met 16 punten de meest scorende speelster. Voormalig Alterno speelster en de nu voor Sliedrecht uitkomende Carlijn Oosterlaken maakte er 12. Esther Hullegie, normaal ook goed voor heel veel punten bij Sliedrecht, kwam tot een scoringspercentage van 10%, slechts 2 van de 20 set ups veranderde ze in een punt.

Nadat de openingsset met 25-22 naar de thuisploeg was gegaan, pakten de Groenen ook in set 2 door en trokken die set met dezelfde cijfers over de streep. In de derde set was Sliedrecht Sport duidelijk al met het hoofd bij de eindstrijd want het team van Matt van Wezel stapelde fout op fout en maakte geen moment duidelijk de wedstrijd nog te willen kantelen.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron o.a. website Coolen Alterno. Foto’s Rudy Biekart.