Met VoV midweeks Europa in!

VoV, 18-02-2021. 6:13 uur. In Polen heeft Chemik Police zich via 3-1 winst bij de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter PTPS Pila in de top 3 van de ranglijst gespeeld. Zij verdrongen LKS Lodz van Britt Bongaerts van het podium. Beide ploegen hebben 40 punten, Chemik Police had daar één wedstrijd minder voor nodig. Aan de leiding gaan Radom en Rzeszow met 46 punten, Radom speelde ook een wedstrijd minder.

Chemik Police kende een slow start en verloor de eerste set met 26-28. De setpoints op 25-24 en 26-25 werden niet verzilverd hetgeen de bezoekers vervolgens afstraften. In de volgende sets liet de thuisclub zich niet meer verrassen, met 25-17, 25-13 en 25-18 haalden ze alsnog met verschil de volle buit binnen. Indy Baijens speelde de hele wedstrijd en scoorde 14 keer. Ze had een score van 71% in de aanval, daarnaast pakte ze 2 blokpunten en 1 ace mee.

In Italië heeft Perugia opnieuw goede zaken gedaan. De ploeg van Nicole Koolhaas won uit bij Cuneo met 2-3 via de setstanden 22-25, 25-17, 25-20, 24-26 en 13-15. Een 2-1 achterstand werd met twee, via twee punten verschil  gewonnen sets, weggewerkt. De cijfers waren bijna allemaal in het nadeel van Perugia, zo hadden ze een -2 voor blokpunten (15 om 13), een min 2 voor de aces (4 om 2) en een -2 op de aanvallende punten (64 om 62) en dus een 83 om 77 eigen score. Met een gelijke score (26 om 26) in de foutenlast werd de totaalscore 109 om 103. Maar de winst was uiteindelijk met 2-3 voor Perugia, mede door de 11 punten van Nicole Koolhaas.

Monza van Floortje Meijners leed een 3-0 nederlaag bij Busto Arsizio. Ze bleven met hun score op 22, 23, en 22 punten per set steken. Floortje Meijners stond twee sets in de basis en was goed voor 5 punten.

Verder won Scandicci gisteren met 3-0 van Bergamo.

Monza staat derde met 21-45 na Novara (21-55) en koploper Conegliano (22-66).  Perugia is nog de nummer voorlaatst maar heeft het verschil met het boven hen staande Trentino tot 2 punten teruggebracht.

Wouter ter Maat en Maarten van Garderen wonnen met Ziraat Bankasi uit bij Belediye Plevne. Met 1-3. De tweede set ging met 26-24 verloren, nadat Ziraat de setpoints na 22-24 onbenut liet. De overige drie sets waren met 22-25, 21-25 en 22-25 voor Ziraat. Ter Maat scoorde 29 punten (aanvallend scoringspercentage 56%), van Garderen haalde 70% scoringspercentage in de aanval en maakte totaal 9 punten.

De stand doet met 24-62 voor Fenerbahce, 28-67 voor Halkbank en 25-63 voor Ziraat op het eerste gezicht een beetje vreemd aan, maar wetende dat er respectievelijk 22, 21 en 21 gewonnen wedstrijden bij horen en dat beslissend is voor de stand verklaart het bij nader inzien.

In Frankrijk speelde Gijs Jorna en Michael Parkinson met Toulouse thuis tegen Poitiers. Er werd met 1-3 verloren, waarbij de tweede en vierde set met 26-24 en 23-25 erg close waren. In de andere twee had Poitiers met 22-25 en 18-25 meer verschil aan het eind. Jorna scoorde 10 keer, Parkinson kwam tot 11 punten, waarvan 4 blokkerend. Toulouse staat 11de met 20-23. Poitiers is de nummer acht met 20-31.

In de Ligue B kwam Nancy van Fabian Plak tegen Mende na twee nipt gewonnen sets (25-23, 31-29) alsnog in de problemen. Met twee keer 20-25 en 13-15 in de tiebreak werd er met 2-3 verloren. Plak had in de vierde set een invalbeurt en begon in de vijfde in de basis. Hij scoorde 1 keer. Blok en aces waren met 18 om 18 in evenwicht, de foutenlast was met 39 om 36 scores voor de tegenstander torenhoog. Daarin zaten totaal 41 foutserves. Nancy staat met 16-33 tweede, de koploper heeft 15-37.

Annick Siebring boekte in Finland met Viesti LP een makkelijke 3-0 zege op LiigaPloki. De tegenstander moest met 13, 17 en nogmaals 17 punten genoegen nemen. Annick Siebring scoorde 13 punten, haar ploeg staat met 23-56 op de derde plaats. Kangasala is met 24-67 eerste.