Midweeks in Frankrijk, Tsjechië en Turkije.

VoV, 15-10-2021. 5:35 uur. In Frankrijk werkten de dames afgelopen woensdag een midweeks programma af en daarbij kwamen Tessa Polder, Kirsten Knip en Lynn Blenckers in actie.

Tessa Polder ging met Le Cannet op bezoek bij Evreux en vertrok er met een 0-3 zege in de tas. De thuisploeg wist haar puntenaantal wel steeds over de twintig te tillen, met een spannende 26-28 in de derde set, maar dat was niet genoeg om de bezoekers van de winst af te houden. De eerste twee sets gingen met 21-25 en 22-25 verloren.

Polder was blokkerend heel goed op dreef. Ze nam maar liefst 7 blokpunten voor haar rekening en daarnaast scoorde ook nog 7 keer op een andere manier. Totaal 14 punten voor een mid in een met 0-3 gewonnen duel is een heel mooi aantal.

Kirsten Knip behaalde met Paris St. Cloud ofwel Les Mariannes een 0-3 zege in Nantes.  Ook daar kon de verliezende partij tot in de twintig meekomen, maar kwam aan het eind 3, 2, en weer 3 punten tekort. Bij het begin van de big points, die met 19-20 (1ste), 21-20 (2de) en 19-21 (3de) ingingen, was er voor beide teams nog de kans op winst. Het werd dus drie keer Paris. Kirsten Knip kwam 21 keer foutloos in actie op de serve van de tegenpartij.

Lynn Blenckers won uit met St. Raphaël met 1-3 bij Venelles. De eerste set was duidelijk voor haar ploeg (18-25), daarna waren de verschillen op twee vingers te tellen. Met 26-28 namen de bezoekers een 0-2 voorsprong, die kon de thuisploeg naar 1-2 brengen via 26-24 waarop St. Raphaël met 24-26 opnieuw met twee punten aan de goede kant van de score bleef. Lynn maakte 6 punten, per set 2, 0, 3 en 1.

In Tsjechië speelde Kladno, de ploeg van Gijs van Solkema thuis tegen Praag. Het werd een 0-3 nederlaag voor zijn team via de setstanden 23-25, 21-25 en nogmaals 21-25. Van Solkema stond drie sets in de basis en scoorde 2 punten.

In Turkije boekte Ziraat Bankasi de eerste zege van het seizoen. Spor Toto werd met 3-1 verslagen door de ploeg van Wouter ter Maat en Bennie Tuinstra.  Bij de setwinsten hielden ze de tegenstander drie keer onder de twintig, het setverlies met 16-25 in de derde set gaf hen het gevoel dat ze de tegenstander bezorgden na de 25-16 in de tweede set.

Ter Maat hervond zijn scorend ritme en maakte 20 punten, Tuinstra kwam tot 11. Waarmee de Nederlanders net iets meer dan de helft van alle eigen punten (totaal 61) van Ziraat voor hun rekening namen. Spor Toto maakte 58 eigen punten. Het verschil in blokpunten (9 om 5) en de foutenlast bepaalden per saldo de uitkomst.