Vizier op volleybal

 

Midweeks programma Eredivisie dames

SneekCEVcup2015

Deze week staan er tien Eredivisie wedstrijden bij de dames in de competitieplanning. Dat begint morgenavond met vier duels, krijgt zaterdag een vervolg met nog eens vier en wordt zondag afgesloten met de laatste twee, die het tiental volmaken. Eerst maar eens naar morgenavond kijken, de rest komt later in de week wel.

Koploper VC Sneek gaat op bezoek bij de Nevobo Talenten, die tot nu beduidend beter presteren dan in de vorige jaargang. Toen hadden ze na vijf wedstrijden pas 3 punten, nu staan er al 9 op hun conto. Sneek heeft er nu 16, had er vorig jaar eentje minder. Er zal wel geen herderziende nodig zijn om met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de juiste voorspelling te doen. De kans om een prijs in de staatsloterij te winnen is wellicht vele malen groter dan een verkeerde prognose afgeven.

Coolen Alterno, de nummer twee op de ranglijst reist naar Houten om daar de strijd met Oskam Taurus aan te gaan. Na Sliedrecht Sport, Zwolle en VC Sneek wordt dit de vierde uitdaging achter elkaar voor debutant Taurus. Dan hebben ze de huidige top vier van de ranglijst ook gehad en kan de focus weer op tegenstanders, die in de middenmoot of lager bivakkeren. Niets aan punten inleveren op de koploper zal de uitgangspositie van de ploeg uit Apeldoorn zijn.

Regio Zwolle Volleybal, de ongetwijfeld trotse nummer vier van de ranglijst, wordt in de IISPA in Almelo verwacht. Met in de gelederen de voormalige Eurosped libero Annelin Pasveer en midspeelster Ilona ter Avest en met verder de Twentse Kiki von Piekartz. Zwolle heeft op de ranglijst een gaatje van drie punten met Eurosped opgebouwd en zal er alles aan doen om in de stand voor te blijven. Van een lager geplaatst team winnen in de uitwedstrijd geeft extra veel lucht en veel vertrouwen voor de toekomstige return.  

Eurosped zal het gaatje willen dichten en heeft gezien de goede thuis prestatie in de Europacup tegen Subotica en het met fasen gehaalde niveau afgelopen zaterdag tegen Set-Up Ootmarsum blijkbaar een goede periode te pakken. Het belooft zeer zeker een interessant duel te worden tussen deze twee teams.

Peelpush speelt (eindelijk) weer eens thuis. Ook zij hebben qua tegenstanders een zware periode achter de rug. Tegen Sliedrecht, Sneek en Alterno werd er in de laatste drie wedstrijden gespeeld. En steeds uit. Zwaar maar zeer zeker ook leerzaam. Of die duels Peelpush helpen om tegen Set-Up de laatste plaats in de stand aan UEF Donitas over te doen zal nog moeten blijken. Het bezoekende Springendal Set-Up ’65 heeft zijn eigen plannetjes gemaakt voor dit seizoen en daar past een uitnederlaag in Meijel waarschijnlijk niet zo goed in.

Sliedrecht Sport en UEF Donitas zijn morgenavond speelvrij.

De stand op dit moment is: VC Sneek 6-16, Alterno 6-13, Sliedrecht 5-11, Regio Zwolle Volleybal 6-10, TTP 5-9, Set – Up  6-9, Taurus 6-8, Eurosped 6-7, Donitas 6-2 en Peelpush 6-2.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, koploper Sneek.