Sliedrecht 2 met lege handen naar “huis”

Logo_Sliedrecht Sport

Zaterdag 14 november 2015,  game day! Kwart over vijf vertrok het grootste gedeelte van de speelsters en supporters vanaf Sporthal de Stoep naar de Prima Donna Kaas Arena voor de Topdivisie kraker tegen het eerste damesteam van de gelijknamige, lokale volleybalvereniging. De een kreeg van Sinterklaas nog een zakje snoepgoed en bellenblaas mee en de ander had wat meer moeite met het vinden van de sporthal (daarover later meer).

Na een moment stil te zijn geweest voor hetgeen er de avond ervoor was gebeurd in Parijs kon de wedstrijd beginnen. We begonnen de eerste set met Famke, Anke, Annemiek, Lisette, Nienke, Laura en natuurlijk Dorijn a.k.a.  “Do Libero”.

In het begin van deze set klopte het goed aan onze kant, brutaal namen we een voorsprong. Bij een 7-11 stand in ons voordeel vond Huizen het genoeg en nam een time-out. Het had effect, want stukje bij beetje kwamen ze dichterbij en bij een stand van 16-16 vond Arie het welletjes en vroeg onze eerste time out aan. In deze time-out kwam meneer de Heer (die van dat roze overhemd en de loempia’s, iedereen kent hem) eindelijk de zaal binnen gelopen. Uiteindelijk had ook hij de sporthal gevonden en toen ik hem vroeg waar hij nou bleef, antwoordde hij: “Ja, er staan hier ook veel te veel huizen”.

Het verschil bleef klein, met twee puntjes in Huizens voordeel. Bij 24-22 achter, probeerde Arie via de tweede time out nog een keer om de dames op te peppen. Helaas bleek dit niet te helpen en met 25-22 ging de eerste set naar de dames uit Huizen. Leuk feit was nog wel dat er halverwege de eerste set nog wat extra supporters binnen kwamen gewandeld, wat natuurlijk mooi meegenomen was!

Set twee verving Joanne Annemiek op de midden en bleef de opstelling verder hetzelfde. In deze set bleven we goed passen, met name Nienke wist veel ballen goed te brengen, wat haar ook in de eerste set verdraaid goed af ging. Bij een 5-4 achterstand kwam Aukje Famke vervangen op de spelverdeling. Tussendoor besloot Arie bij een 8-4 achterstand een time-out aan te vragen.

Het bleek averechts te werken, want enkele momenten later stond het plots 15-8 in Huizens voordeel. Tussendoor kwam bij 13-8 nog de terug wissel op de spelverdeling. Time-out twee bracht wel het gewenste effect, want we kwamen terug tot 17-14 en na de time out van Huizen zelfs terug tot 20-20. Helaas lieten we de kansen (net als in de eerste set!!!) om erop en erover te gaan liggen en werd ook deze set verloren met 25-22.

In de derde set begonnen we met dezelfde zes als in de eerste set. Ook in deze set voerde wisselvalligheid de boventoon. Bij een 6-2 achterstand volgde Arie ’s eerste time out, vervolgens denderden we door en bij een 8-10 voorsprong volgde Huizens eerste time out. Punten over en weer leverden weer een 13-10 achterstand op en Arie pakte zijn tweede time out.

Wederom een geslaagde beslissing, want we knokten ons terug tot 14-14, waarop de tweede time out voor Huizen volgde. Hierna sloegen zij een gaatje en bij een 23-19 achterstand kwam Joanne nog even in het veld voor Annemiek. De achterstand bleek te groot, want met 25-20 verliezen we de 3e set en dus ook de wedstrijd met 3-0.

Er kan een aantal conclusies worden getrokken. Namelijk dat we echt wel de kansen hebben gehad op meer, zelfs op een overwinning, dat die paar dubieuze arbitrale beslissingen niet doorslaggevend waren en dat Huizen aanvallend gewoonweg beter was vandaag.

Dank ook aan de meegereisde supporters, die zich nadrukkelijk hebben laten horen. Komend weekend hebben we een bekerweekend, waar we aantreden tegen VoCASA en Krekkers. We verwachten jullie allemaal weer op Super Saturday, 28-11-2015, 17:45 uur tegen de dames van US. Ga na afloop niet meteen weg, want vanaf een uur of 22:30 volgt een spetterende S-Party, tot dan!!

Wedstrijdverslag van Lukas (de speaker van dienst)