Vizier op volleybal

 

Midweeks programma in de Eredivisie dames

VoV, 10-12-2019.12:03 uur. Deze week wordt er op vier dagen/ avonden gespeeld in de Eredivisie dames vanwege een dubbelprogramma. Op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag worden ronde tien en elf afgewerkt. Midweeks zijn de returns van de wedstrijden van 15 en 16 oktober. Die liepen toen zo af:

1. TTP vs. Set-Up 0-3
2. VC Sneek vs. Sliedrecht Sport 1-3
3. Alterno vs. Apollo 1-3
4. FAST vs. Peelpush 3-2
5. Eurosped vs. Regio Zwolle Volleybal 3-1

In het vervolg van de competitie daarna bleken Eurosped en Sliedrecht Sport er met kop en schouder bovenuit te steken, hetgeen tot een duidelijke afscheiding halfweg in de stand leidde. Na 9 wedstrijden staat Eurosped op 27, Sliedrecht op 24 en de directe belager van die twee is Apollo met 17 punten.

Het middendeel van de stand is mooi compact op elkaar gepakt. FAST (14), Set-Up (13), Zwolle (12), en Sneek (11) staan op overbrugbare afstand van elkaar. Peelpush (9), Alterno (5) en TTP (3) hebben achterstand goed te maken voor ze zich ook tot de middenmoot mogen rekenen. De strijd tussen deze teams (m.u.v. TTP) om een plaatsje in de Kampioenspoule zal best spannend worden.

Uit de koppelingen voor morgen en overmorgen blijkt wel dat Alterno, TTP en Sneek een moeilijke avond tegemoet gaan. Alle drie verloren ze hun thuiswedstrijden in de heenronde tegen de ploegen waar ze morgenavond uit tegen moeten aantreden. En dat zou eigenlijk moeten inhouden dat Apollo, Set-Up en Sliedrecht er ook deze keer met de punten vandoor zouden moeten gaan.

Bij Springendal Set-Up ’65 tegen TTP komen een tweetal Set-Up talenten, die nu voor TTP uitkomen, terug naar de Schalm, hetgeen voor enige druk bij hen zal zorgen. Maar ook een leuk weerzien zal zijn. Verder won Apollo onlangs in de beker nog met overmacht van Alterno, als dat geen tweede vingerwijzing richting een voorspelbare uitslag is.

Voor Peelpush en Zwolle is er thuisvoordeel, of dat in een zege kan worden omgezet moet nog maar blijken, want FAST en vooral Eurosped zijn nu niet meteen teams die je zo even aan de kant zet. Van de andere kant is Peelpush vs. FAST natuurlijk een mooi derby affiche, waarin het alle kanten kan opgaan en heeft Zwolle eerder bewezen dat ze thuis maar moeilijk te kloppen zijn.

We informeren u hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Poster Set-Up ’65.