Midweekse zege (0-3) voor Apollo 8 bij Voltena.

VoV, 16-12-2021. 4:38 uur. Voltena en Apollo 8 haalden gisteravond in Werkendam hun uitgestelde wedstrijd van 27 november jongstleden in. Beide teams speelden tot nu 9 wedstrijden, Voltena vergaarde daaruit 7 punten, waarvan ze er 6 tegen de Twentse teams van Set-Up ’65 en Eurosped binnenhaalden.  Voltena is tiende in de stand, Apollo 8 oogstte er 20 en staat op de vierde plaats. Beide teams kunnen, als ze de volle buit pakken een plaatsje op de ranglijst stijgen. Dat lukte Apollo 8, Voltena bleef tiende.

Apollo was een maatje te groot voor thuisploeg Voltena. Met 18-25, 14-25 en 20-25 namen ze de volle buit mee terug naar Borne. Vooral serverend (1 om 7 aces) en blokkerend (0 om 10 blokpunten) maakten de gasten het verschil. Bij Voltena werd Lynn van Mill met 15 punten topscorer, waarmee ze overigens ook topscorer van de wedstrijd werd. Tess de Vries maakte er bij de gasten 11 en Jette Kuipers 9, hetzelfde aantal kreeg Silke van der Giessen van Voltena achter haar naam.

Tot 5-5 in de eerste set ging het gelijk op, na twee kadootjes van Voltena en twee Twentse blokpunten ging Voltena bij 5-9 de time out in. Dat verschil bleef tot 10-14 op de borden staan, twee kadootjes van de gasten (foutserve en aanvallende fout) maakten 12-14 en brachten wat spanning terug.

De vijfde foutserve en een ace van Tess de Vries herstelden het verschil (12-16), even later maakte een scorende pipe aanval en een technische fout er 13-18 van. Raïsa Schoon kon met een tweede bal score iets terug doen, echter serverend gaf Voltena ook daarna steeds weer punten cadeau aan Apollo. Een technische fout maakte 18-24, Marije ten Brinke blokkeerde het laatste punt op het scorebord.

In de tweede set serveerde Fleur Meinders de gasten naar een 0-5 voorsprong, , bij 2-9 ging Voltena al voor de tweede keer de time out, maar Apollo ging scorend rustig op de ingeslagen weg door. Ook nadat Marrit Zander en Esther Huls het via de dubbele wissel hadden overgenomen van Tess de Vries en Fleur Meinders. Het verschil liep op naar 7-17.

Voltena libero Jill Weeda liet 8-17 noteren, maar de ingevallen Daphne Knijff en Jette Kuipers tilden de Apollo voorsprong snel weer naar tien punten of meer bij eerst 9-19 en daarna bij 10-21. Beide speelsters scoorden in het vervolg ook voor de 13-24 tussenstand, Lynn van Mill scoorde het laatste punt voor Voltena in deze set, een netfout maakte 14-25 en 0-2.

Apollo begon in de derde set met o.a. Marrit Zander, Esther Huls, Eline Gommans en Daphne Knijff in de basis en had even nodig om weer in het ritme te komen. Bij 5-9 ging Voltena voor het eerst de time out in, Apollo hield de voorsprong vast (8-13) en liep richting de twintig punten en in de periode van de big points verder uit naar 14-20 en 15-23. Esther Huls had in die periode een paar succes met haar smashes vanaf positie twee.

Marije ten Brinke joeg een te ver doorgeschoten pass van Voltena voor de 17-24 tegen de vloer. Op matchpoint lukte het Voltena met een ace en een score van Silke van der Giessen nog terug te komen tot 20-24, eerste time out van de wedstrijd voor Apollo 8, voordat Esther Huls de wedstrijd uitmaakte.

De stand aan kop in de eredivisie is nu: Sliedrecht Sport 10-27, Regio Zwolle Volleybal 11-24, Apollo 10-23, Team 22 staat op 8-22 en daarna volgen VC Sneek en VCN met 10-18.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Jan Bredewoud.