WK clubteams: Zeges voor Conegliano en Minas

VoV, 15-12-2021. 18:48 uur. Nadat het WK voor clubteams bij de mannen in Brazilië in een Braziliaanse zege was geeindigd, VAR Koos Nederhoed gaf u via deel 1 en 2 van zijn dagboek een inkijkje in het gebeuren aldaar, was het nu aan de dames om vanaf vandaag in Ankara voor de Word Cup voor clubteams te gaan strijden.

Robin de Kruijf (Conegliano) en Anne Buijs (Praia Clube) behoren tot het selecte gezelschap toppers dat daar aanwezig is. Conegliano verdedigt in Ankara de titel. Vandaag stonden Minas (Brazilië) vs. Altay (Kazachstan) en Conegliano (Italië) vs. Fenerbahce (Turkije) op het programma.

Conegliano vs. Fenerbahce was een duel tussen twee volleybalgrootmachten. Met in de eerste set een geweldig draaiend Conegliano, waar Fenerbahce niet aan kon tippen. Plummer, Egonu en de Kruijf scoorden er makkelijk op los en met harde rake klappen en mooie blokkeeracties liepen ze na 7-6 uit naar 15-6, waarbij de time out op 11-6 van Fenerbahce en de technische time out op 12-6 (nieuw, één per set) hen niet van het scoren kon afhouden. Egonu nam in de eindfase van de set nog meerder punten voor haar rekening en via 20-10 ging de set met 25-12 naar Conegliano.

In set twee was Fenerbahce beter bij de les, Het Russische talent Fedorovtseva scoorde met enige regelmaat en zorgde er onder andere met klasse pipe aanvallen voor dat de 12-8 en 14-10 achterstand bij 15-15 was ingehaald. Tot 20-21 had Fenerbahce voordeel, daarna maakten Egonu en Raphaela Folie korte metten met de hen geboden kansen en sloegen Conegliano naar een 25-23 zege.

Set drie was aanvankelijk een duidelijke aangelegenheid voor Conegliano. Robin de Kruijf scoorde met omloop ballen de 18-12 en 19-13. Fenerbahce wilde echter niet opgeven en onder de luide aanmoedigingen van de volle zaal gingen ze in de achtervolging, die resulteerde in 22-18 en 24-20 en met een schitterend kill-block van Eda Erdem in 24-23. Daarna velde Paola Egonu, who else, het vonnis met een harde rake klap.

Met een eigen score van 60 om 46 had Conegliano ruim voordeel. Egonu scoorde 22 keer, Plummer 13 keer en de Kruijf 7 keer. Bij Fenerbahce maakte Fedorovtseva de meeste punten. Totaal 18.

Minas vs. Altay werd een 3-0 zege voor de Braziliaanse ploeg. Via de setstanden 25-20, 25-22 en 25-18. Neriman Ozsoy werd bij Minas topscorer met 14 punten, Thaisa maakte er 13. De La Cruz van Altay (foto boven) scoorde het vaakst, totaal 15 keer.

Set één werd snel via 11-7, 15-10 en 20-14 een prooi voor de Zuid Amerikaanse ploeg. In de tweede set keken ze tot 17-18 tegen een achterstand aan, die bij 9-12 en 15-18 drie punten bedroeg. Thaisa zorgde met een blokpunt en een dankjewel bal voor de ommekeer naar 23-20, waarop de set met 25-22 werd gewonnen. In set drie was Minas van begin (5-2) via 13-8 en 17-11 tot aan het eind de bovenliggende partij.