Midweekse zeges voor Lycurgus, Dynamo, Sliedrecht en SSS.

VoV, 25-11-2021. 5:26 uur. Gisteravond werden vier van de vijf doordeweekse wedstrijden in de Eredivisie mannen afgewerkt. Winst was er voor Lycurgus (vs. VoCASA), Dynamo (vs. TTP) Sliedrecht Sport (vs. ZVH) en SSS (vs. VCN). Vandaag speelt TV Limburg nog tegen Taurus.

Lycurgus vs. VoCASA . Lycurgus behaalde in een leeg Alfa-college sportcentrum een moeizame 3-1 zege op VoCASA.  Via de setstanden 26-24, 23-25, 26-24 en 25-19. VoCASA leverde heftig weerstand tegen de Groningers, die het zonder hun hoofdcoach Arjan Taaij moesten doen. Hij zat thuis in quarantaine wegens een coronabesmetting in zijn gezin.

In de eerste set liep Lycurgus zo’n beetje de hele set achter de feiten aan. Na 18-18 werd het 19-21, de 26-24, met o.a. vier scores in de finale door Schneidmiller, was met de hakken over de sloot. In de tweede set kreeg Lycurgus natte voeten. Na de 21-24 kon de schade niet meer gerepareerd worden en werd met 23-25 verloren.

In de derde set waren de teams ook weer heel erg aan elkaar gewaagd en liep de score steeds nagenoeg punt gelijk op. In de slotfase dreigde puntverlies voor de thuisploeg bij een 19-22 en 21-24 achterstand. Invaller van Gent was in de finale medeverantwoordelijk voor een Groningse serie van vijf punten, die de 26-24 zege en 2-1 stand tot gevolg had.

In de vierde set liep Lycurgus na 11-10 uit naar 17-11. Dat verschil was en bleef bij 19-13 groot genoeg om als winnaar van het veld te kunnen stappen. Matautia werd topscorer met 16 punten. Imre Harnischmacher van VoCASA scoorde het vaakst voor zijn ploeg, te weten 11 keer.

Dynamo vs. TTP  eindigde in een 3-0 zege voor de ploeg uit Apeldoorn. De verschillen in de eerste (25-12) en derde (25-13) waren heel erg groot, daartussen kon TTP de schade tot 25-22 beperken. Echter liep TTP in de score wel steeds duidelijk achter bij de thuisploeg zoals bij 16-11 en 19-16. Martijn Brilhuis werd met 15 punten de topscorer en de MVP. Frits van Gestel (11 punten) en Nico Manenschijn (8 punten) waren de nummer twee en drie. Bij TTP scoorde Jelle Bosma het vaakst, 7 keer.

Sliedrecht Sport vs. ZVH  werd ook in drie sets beslist. Floris van Rekom serveerde Sliedrecht al in het begin van de eerste set naar een 7-3 voorsprong, die via 15-7, tweede time out ZVH, en 19-14 met een ace op 25-17 werd gewonnen. ZVH kon in de tweede set tot 18-18 goed weerstand bieden, daarvoor waren ze zelfs bij 6-8 en 11-13 de leidende partij geweest. Na 22-22 zorgden een foutserve en een ace voor 24-22 en maakte Sliedrecht het blokkerend af.

In de derde set werd na 9-8 het verschil gemaakt. Bij 17-10 was wel duidelijk dat ZVH ook in de derde set geen potten meer zou breken. Via 21-13 kwam bij 24-15 het matchpoint op het scorebord. De 25-16 maakte 3-0 in sets.

Jelle van Rekom werd met 15 punten, waarvan 4 blokkerend, de topscorer van de partij. Vincent van der Kraats (ZVH) kreeg 11 punten achter zijn naam.

VCN vs. SSS Barneveld werd via 13-15 in de tiebreak beslist. Daarvoor had SSS een 2-1 achterstand ongedaan moeten maken. Na de winst in de eerste set van de gasten (21-22 werd 22-25) kwam VCN sterk terug en wist via 25-19 en 25-23 de stand naar 2-1 te tillen. Het lukte de thuisploeg niet om de winst in de volgende sets binnen te halen. De 20-25 maakte gelijk, de 13-15 gaf SSS de winst.

Vanavond om 20:00 uur begint TV Limburg vs. Taurus.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart van Dynamo vs. TTP.