Vizier op volleybal

 

Montpellier, alle NL–duo’s uitgeschakeld

VoV, 31-08-2018. 17:03 uur. Aan de Nederlandse deelname van het One Star FIVB Word Tour toernooi in Montpellier is vandaag een eind gekomen. Alle duo’s werden in de loop van de dag via een nederlaag in de eliminatieronden uitgeschakeld. Het langst bleven Mees Blom / Yorick de Groot in het toernooi, zij wisten tot de laatste acht door te dringen.

Daar troffen zij in de kwartfinale de Fransen Youssef Krou / Quincy Aye, een ervaren duo dat in dit jaar al deelnam aan meerdere toernooien met een 4-sterren en 5-sterren gehalte. En in Den Haag bij het EK nog negende werd. Hun deelname aan dit 1-sterren toernooi zal wellicht te maken hebben met het feit dat er voor het eerst punten voor de Olympische Spelen in Tokyo te verdienen waren.

De Nederlanders gaven in de eerste set goed partij, maar trokken toch aan het kortste eind. Met 21-18. In de tweede set waren de verschillen een stuk groter, was het Franse duo een maatje te groot voor de BTN spelers. Met 21-14 pakten Krou / Aye de plaats bij de laatste vier en kieperden onze landgenoten uit het toernooi. Het BTN duo werd vijfde.

Eerder vandaag kwam er door een blessure een eind aan het toernooi van Meertens / Driessen en werden Wouters / Ypma en Penninga / van Steenis in de tussenronde voor de kwartfinale uitgeschakeld.  Deze drie duo’s werden negende.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.