Vizier op volleybal

 

Volley Tilburg H1 (bijna) compleet

 

VoV, 01-09-2018. 5:05 uur.  De volledig vernieuwde selectie van Volley Tilburg heren 1 is nagenoeg rond. In januari gaven drie dragende spelers aan te stoppen met volleybal. Er stonden jongere vervangers klaar om met de overgebleven spelers de competitie in te gaan. Rond de laatste competitiedag vertrokken om verschillende redenen onverwachts de spelers die zouden blijven.

En zo werd het een drukke zomer voor coach Guillermo Boogers en manager Leon de Leijer.  Met behulp van onze sponsoren Korma, T Kwadraat en Volleysjop en bemiddeling door Henk van Lierop en Pawel Mazowski kon het team worden aangevuld met enkele Poolse spelers. Inmiddels is er een topdivisie waardige selectie samengesteld.

Volley Tilburg heren 1 bestaat inmiddels uit de volgende spelers. Spelverdelers zijn Rogier Raemakers (voorheen Peelpush) en Egyptenaar Hany Farouk Amer, die eerder voor HLB van Daal uitkwam. Op het midden spelen Matthijs Apine (uit de eigen jeugd, tevens trainend bij Talentteam Papendal), Jens Andriessen (overgekomen van het Belgische Vamos Stekene) en Maciej Borris (overgekomen uit Polen).

Op diagonaal speelt aanvoerder Rens Kroeze (overgekomen van HLB van Daal). Passer lopers zijn talent Thijs Princen  (eveneens overgekomen van HLB van Daal) en Adrian Kopij (uit Polen). De libero – positie wordt ingevuld door Gianni van der Aa, die vorig jaar in het tweede team van AVOC Achel speelde. Ook midden Sven de Roos (voorheen De Burgst) maakt deel uit van het team, maar hij zal ook met heren 2 meespelen. Uit het tweede team trainen ook enkele talenten mee.

Coach Guillermo Boogers: “We mikken voorlopig op lijfsbehoud met deze nieuwe selectie, maar wellicht is een plek in het linkerrijtje haalbaar.  Dat zal niet eenvoudig worden, met een sterk verjongde groep, waarvan de meeste spelers geen ervaring hebben met het spelen op dit niveau. We hebben het aantal trainingsuren uitgebreid naar drie keer 2,5 uur, aangevuld met twee keer een uur krachttraining. Dat moet helpen. En als het lukt om nog een passer / loper of diagonaal te vinden, verwacht ik dat het linkerrijtje een haalbare doelstelling wordt.”

Volley Tilburg is dus nog op zoek naar een passer / loper en / of een diagonaal. En ook wordt nog gezocht naar een ambitieuze assistent-trainer. Kandidaten kunnen zich melden bij Leon de Leijer (06 – 10 80 42 15).

gh @ VoV, bron Leon de Leijer, manager Volley Tilburg Heren 1. Archieffoto Volley Tilburg.