Vizier op volleybal

 

Montpellier, round of 12 bij de mannen

VoV, 31-08-2018. 12:35 uur. Bij het One Star FIVB World Tour toernooi in Montpellier waren de Nederlandse mannenduo’s gevorderd tot de ‘round of 12’, die eigenlijk de ‘round of 8’ zou moeten heten, zoals we u bij de dames in een eerder artikel vandaag hebben uitgelegd. In deze ronde speelden vanmorgen de mannen duo’s Mees Blom / Yorick de Groot en Ruben Penninga / Tom van Steenis voor handhaving in het toernooi en een plaatsje in de kwartfinale.

Javier en Joaquin Bello uit Engeland waren de tegenstanders voor Blom / de Groot. Het Nederlandse duo leek bij 10-5 en 15-10 in de eerste set op een makkelijke zege af te koersen, maar moest na een 2 om 7 score bij die laatste tussenstand de Engelsen naast zich dulden. Maar ze maakten meteen (19-17) het beslissende verschil en wonnen via de side out scores met 21-19.

In de tweede set waren de rollen aanvankelijk omgedraaid. Tussenstanden 3-7, 8-11, 10-14. De inhaalrace van Blom / de Groot leverde bij 15-15 een gelijke stand op en bij 17-16 voor het eerst een voorsprong in de set. Die werd niet meer afgegeven, op de Engelse side out score voor 18-18 volgden twee Nederlandse punten, waarna de tweede setwinst met 21-19 werd binnengehaald.

Blom / de Groot gaan dus door naar de laatste acht en spelen in de kwartfinale tegen het Franse duo Krou / Aye, dat bij het EK voor senioren in Nedeerland nog negende werd.

Ruben Penninga en Tom van Steenis speelden tegen Romain Di Giantommaso en Jérémy Silvestre uit Frankrijk. Eigenlijk was die partij in de erste set maar spannend, met het gevoel ‘beide teams konden winnen’ tot aan de 11-9 stand. Daarna liepen de Fransen vlot naar 17-12 om de set met 21-15 winnend af te sluiten.

In de tweede doorgang konden de BTN – spelers tot 9-6 redelijk in het spoor blijven, toen echter het verschil naar 15-7 was opgelopen was wel duidelijk dat deze ronde het eindstation voor Penninga / van Steenis zou worden. De Fransen verslapten niet en liepen uit naar 20-12 om de zege daarna met 21-14 binnen te halen.

Penninga / van Steenis worden negende in Montpellier, Blom / de Groot zijn zeker van minimaal een vijfde plaats.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto boven Mees Blom, onder Tom van Steenis. Foto FIVB.