Vizier op volleybal

 

Montpellier, round of 12 eindstation (v)

VoV, 31-08-2018. 11:22 uur. Bij een One Star FIVB World Tour toernooi nemen zestien teams aan het hoofdtoernooi deel, verdeeld over vier poules van vier teams. De laatste in de poule valt af, de winnaar gaat door naar de kwartfinale en de nummer twee en drie plaatsen zich voor de ‘round of 12’, de tussenronde voor de kwartfinale.

Waarin vreemd genoeg, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, maar acht teams uitkomen. ‘Round of 8’ was dus bij een One Stare toernooi een betere c.q. de beste naam geweest. In deze ronde speelden vanmorgen de dames duo’s Ilke Meerstens / Annemieke Driessen en Julia Wouters / Pleun Ypma. Beide duo’s begonnen om 9:50 uur aan hun wedstrijd.

Ilke Meertens / Annemiek Driessen speelden tegen het Zwitserse duo Kim Huber (1988) / Tatjana Greber (1979) , die net als zijzelf al de nodige jaren in het beach circuit meelopen en gerust als routiniers kunnen worden omschreven. Zij staan als negende op de toernooi ranking, het Nederlandse duo is daarop vijfde.

Het werd een erg kort duel. Bij 3-3 was er een lange pauze, die wees op een blessure behandeling. Na enige tijd werd de wedstrijd hervat en liep de stand naar 6-4. Deze stand ‘bevroor‘ ook een tijdje, vervolgens kwam er 21-4 en 21-0 op het scorebord ten teken dat het Nederlandse duo de strijd gestaakt had. Erg vervelend om met een blessure te moeten opgeven en je zo de mogelijkheid op een goed resultaat ontnomen zien worden.

Bij Julia Wouters (foto) en Pleun Ypma stonden  Salono Ishitsubo / Asami Siba uit Japan aan de andere kant van het net. Dit duo, de nummer zes van de Montpellier ranking,  was bij het One Star toernooi in Manavgat als eerste geëindigd.

Twee lang in de score aan elkaar gewaagde teams, die de wedstrijd bij de big points (18-18 in de eerste en 17-17 in de tweede set) beslisten. Het Japanse duo kon een 6-8 achterstand in de eerste set veranderen in een 12-9 voorsprong, die door Wouters / Ypma pas bij 16-16 ongedaan was gemaakt. Even ging het via de side out gelijk op, na de 18-18 scoorden de Japanse dames drie keer op rij.

Eenzelfde beeld in de tweede set, maar dan met licht voordeel tijdens de set voor het BTN duo. Zoals bij 3-6, 8-10 en 14-16. Japan klampte aan, kwam er soms ook naast, maar moest ook steeds weer afhaken. Bij 17-16, na een serie van drie punten, begonnen ze aan de big points. Wouters / Ypma kon gelijk maken (17-17), maar kreeg vervolgens een serie van vier punten tegen en verloor de set met 21-17 en de wedstrijd  met 2-0.

Beide Nederlandse duo’s sluiten het toernooi dus als negende af.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.