Montpellier: Sengers/ Boehlé negende

VoV, 27-08-2022. 13:20 uur. Het is het duo Sengers/ Boehlé niet gelukt om door te dringen tot de kwart finale van het Future Pro Tour toernooi in het Franse Montpellier. Nadat ze de poulefase hadden overleefd stond vanmiddag het duel tegen de Italianen Viscovich/ Marchetto op de agenda. Het werd een spannend duel waarin er voor de Nederlanders kansen waren om in het toernooi te blijven, maar die mogelijkheden bleven helaas onbenut.

In de openingsset was het tot halverwege een gelijk opgaand duel, waarbij er bij  4-3 voor Nederland, 7-7 en 11-10 van speelhelft  werd gewisseld. Na de verplichte pauze op die laatste stand liep Italië uit naar 11-14, Sengers/ Boehlé kenden vervolgens een sterke fase en draaiden de stand om naar 18-15 in hun voordeel. Bij 18-18 hadden de Italianen het verschil weggewerkt, de 20-18 leverde het NL-duo het eerste setpoint op. Bij 20-29 volgde het tweede dat ook onbenut bleef, sterker Italië scoorde na 20-19 drie keer op rij en won de set met 20-22.

In de tweede set keken Sengers/ Boehlé weliswaar bijna gedurende de hele set tegen een achterstand aan, maar met de finish in zicht was er de kans om een redelijke achterstand tot één puntje terug te brengen en er zo nog een spannende finale van te maken. Italië bouwde na 6-7 een voorsprong van vier punten op (7-11, 12-16, 14-18) die onze landgenoten echter bij 16-18 gehalveerd hadden. Het moment voor de tegenstander om de time out in te gaan. Na die pauze scoorden zij als eerste (16-19) en pakten even later de set met 18-21.

De 0-2 nederlaag betekent einde toernooi voor Sengers/ Boehlé. Ze sluiten als negende af.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto CEV.