Vizier op volleybal

 

Moskou: Ook Keizer/Meppelink liggen eruit

VoV, 10-08-2018. 16:35 uur. Een mooi affiche in de achtste finale in Moskou bij het duel van Sanne Keizer / Madelein Meppelink. Namelijk hetzelfde als bij de EK finale in Den Haag voor een paar weken geleden. Tegenstanders waren namelijk weer Tanja Hüberli / Nina Betschart uit Zwitserland.

Toen de eindstrijd, nu ging het erom in het toernooi te blijven en de toen behaalde gouden medaille iets extra glans te geven of de zilveren medaille van een gouden randje te voorzien, dat was mede de inzet van deze replay van de EK finale. En uiteraard ging het er nu ook gewoon om morgen de kwartfinale te kunnen spelen.

Er waren maar weinig overeenkomsten met de EK finale in Den Haag. De 0-2 van Keizer / Meppelink toen via de setstanden 16-21 en 24-26 kreeg geen vervolg. Wel hadden de sets vanmiddag veel overeenkomsten. Zoals in de gelijke tussenstanden in beide sets, bijvoorbeeld bij  4-7, 6-9 en 9-12. Steeds in het voordeel van de Zwitserse dames.

In de eerste set konden Keizer / Meppelink de 12-9 inlopen, bij 15-15 waren ze naast de tegenstander, bij 17-18 zaten ze nog steeds op het vinkentouw, maar kregen toen drie punten op rij tegen. En verloren dus met 17-21.

In de tweede set zat een inhaalrace er niet in na 9-12, de Zwitserse dames bouwden voort aan hun voorsprong en liepen uit naar 11-16 en 15-19. Alleen de eindstand toonde weer volledige overeenkomst met die uit de eerste set, namelijk weer 17-21 verlies.

De conclusie na een dag damesvolleybal in Moskou. Alle drie damesteams uitgeschakeld.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.