Vizier op volleybal

 

Moskou: Stubbe / van Iersel uitgeschakeld

VoV, 10-08-2018. 10:05 uur. Na de nederlaag in de poule van gisteren tegen Anastasija Kravcenoka en Tina Graudina uit Letland speelden Joy Stubbe / Marleen van Iersel vanmorgen tegen het Duitse topduo Chantal Laboureur / Julia Sude. Inzet een plaatsje in de tussenronde voor de achtste finale. De verliezer was klaar in Moskou en kon de koffers pakken voor de terugreis naar Nederland of Duitsland.

Stubbe / van Iersel waren eigenlijk, op twee korte perioden na, steeds in de achtervolging. Dat begon al vroeg in de eerste set bij 3-2 en bleef doorgaan tot aan 16-14. Steeds lagen ze een paar punten achter, konden inlopen en bijna gelijk komen, waarna de Duitse dames de serie braken. Op 16-14 volgde een Nederlandse driepunter, die de stand naar 16-17 tilde. Waarop echter meteen een Duitse driepunter de opgelopen schade ongedaan maakte (19-17), die uiteindelijk ook naar de 21-19 winst leidde.

In de tweede set nam het Nederlandse duo een 1-3 voorsprong, maar moest met 4-3 achter van speelhelft wisselen. Tot 9-7 bleef het puntenverschil beperkt tot twee, een serie van drie scores op rij maakten er vijf van bij 12-7. En dat werden er zeven bij 15-8. Nederland vocht voor de aansluiting en een derde set, (15-11), Duitsland sloeg die aanval af (18-11) en koerste op een 2-0 zege af. Die werd met 21-15 ook nog erg ruim binnengehaald.

Voor Stubbe / van Iersel betekent dit het einde van het toernooi in Moskou.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.