Vizier op volleybal

 

Vaduz: Damesduo’s in kwartfinale

VoV, 10-08-2018. 5:40 uur. Gisteren werd in Vaduz, Lichtenstein,  de poulefase bij de dames afgewerkt (vier poules van vier teams) en werden de kwalificatie wedstrijden (twee ronden) voor het hoofdtoernooi bij de mannen gespeeld. Bij de dames waren in het hoofdtoernooi de BTN duo’s Katja Stam / Julia Wouters en Puk Stubbe / Emma Piersma  van de partij, bij de mannen moesten Tom van Steenis / Casper Haanappel zich nog naar het hoofdtoernooi proberen te slaan.

Om maar meteen met de laatste te beginnen, dat is niet gelukt. Wel hadden ze in de eerste ronde van de kwalificaties nog succes tegen een Italiaans duo, dat met 2-0 werd verslagen via de ruime setstanden 21-9 en 21-10, maar in de tweede ronde ging het mis.  Van Steenis / Haanappel verloren met 2-0 van Ertl / Seiser (18-21 en 15-21) en waren dus voor verdere deelname in Vaduz uitgeschakeld.

Puk Stubbe en Emma Piersma hadden zich via twee zeges in de kwalificatieronden eergisteren al naar het hoofdtoernooi gespeeld. In de poulefase voegden ze daar nog weer twee zeges aan toe. Tegen Freiberger / Teufl uit Oostenrijk werd het 2-1. Beide duo’s waren één set duidelijk sterker hetgeen met 21-16 en 17-21 tot uitdrukking kwam. In de tiebreak trok het Oranje tweetal aan het langste eind, met 15-11.

In de winnaarsronde van de poulefase, voor rechtstreekse plaatsing in de kwartfinale, werd tegen het Tsjechische duo Olivova / Pluharova weer gewonnen. Geen driesetter deze keer maar gewoon snel en clean in twee sets. Met 21-18 en 21-15 bleven Stubbe / Piersma opnieuw beide keren aan de goede kant van de score, hetgeen hun aantal gewonnen duels in Vaduz op vier bracht.

Katja Stam / Julia Wouters waren  ingedeeld  in poule A en begonnen het toernooi tegen het duo Lindström / Mahlström uit Zweden. Het BTN tweetal stond geen setje af, met 21-16 en een hele dikke 21-11 pakten ze de 2-0 zege. De tegenstander lukte het niet om in de ström (flow) te komen.

Tegen het Zwitserse duo Böbner / Vergé-Dépré ging het niet zo gemakkelijk voor de Nederlanders. Twee keer bracht het kleinst mogelijke verschil de BTN dames de zege. Met 21-19 en 23-21 pakten Stam / Wouters echter wel mooi het ticket naar de kwartfinale.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s FIVB.