MTV Stuttgart stoomt full speed door

VoV, 24-01-2022. 15:13 uur. MTV Stuttgart van het Nederlandse trio Lohuis, Timmerman en Jasper is in de Duitse Bundesliga nog steeds ongeslagen. Ook afgelopen weekend lieten ze weer een zege noteren, hetgeen tegen de nummer laatst Neuwied ook niet echt verrassend was. Het werd 3-0 (14, 16, 19) en Eline Timmerman kreeg de titel MVP toebedeeld.

Voor Hester Jasper lijkt het na een lange blessureperiode weer de goede kant op te gaan, mooi dat dat in de beslissende fase van het seizoen en met de play-offs in aantocht het geval is.  Ze had in de eerste twee sets invalbeurten en begon in de derde in de basis. Ze scoorde 6 keer. Juliët Lohuis had een invalbeurt in de tweede set en begon in de derde ook in de basis, zij scoorde 4 keer. Eline Timmerman maakte 13 punten, waaronder 5 blokpunten, waarmee ze topscorer werd.

NawaRo Straubing leed thuis een 0-3 nederlaag tegen Suhl, waar Laura de Zwart en Annick Meijers geen speeltijd kregen. Suhl won met 0-3 (12, 19, 15) en was in de eerste en de derde set een fors maatje te groot. In de eerste set o.a. via de tussenstanden 5-16 en 8-21, in de derde via 11-16 en 13-21. In de tweede set kon Suhl het verschil maken na 16-15 en begonnen ze met 19-21 als eerste aan de big points.

Puck Hoogers scoorde 9 keer, Anna Mebus, die alleen in de eerste set op spelverdeling stond, maakte 1 puntje.

SC Potsdam van Sarah van Aalen, 2 invalbeurten geen scores, verloor op eigen veld met 1-3 van SC Dresden. Potsdam opende goed met 25-23 setwinst, maar moest daarna toch drie keer met ruim verschil capituleren. Dresden pakte de volgende sets met 18-25, 14-25 en 21-25. Jennifer Janiska werd met 23 punten de topscorer en MVP.

Schwerin van Indy Baijens en Femke Stoltenborg kende weinig problemen tegen Erfurt. De eerste en derde set werden dik gewonnen (25-16, 25-14), de tweede ging met 21-25 naar de bezoekers. Schwerin haalde de drie punten binnen via 24-21 in de vierde set. De 72 om 42 punten in de eigen score waren ruim voldoende om de foutenlast van 34 om 24 ongedaan te maken.

Indy Baijens scoorde 11 punten, Femke Stoltenborg had in de tweede set een invalbeurt en begon daarna in de volgende sets in de basis.

Bij de mannen in de Bundesliga zit het reguliere seizoen erop en is men begonnen met de tussenronde voor de play-offs. De drie teams met Nederlanders in de selectie spelen om de plaatsen 5 tot en met 8.

SV Lüneburg van Auke van der Kamp had met een 1-3 zege bij Giesen een prima start van deze tussenronde. De derde set werd met 26-24 verloren, de andere met 23-25, 22-25 en 18-25 gewonnen. Van der Kamp had het vizier scherp staan en scoorde 20 keer. Stijn van Tilburg liet er 8 voor Giesen noteren.

Herrsching van Luuc van der Ent won het uitduel bij Netzhoppers met 2-3. Ze konden een 2-1 achterstand in sets (16-25, 25-18, 27-25) via 20-25 en 10-15 in tiebreakwinst veranderen. Van der Ent had in de eerste twee sets invalbeurten, daarna begon hij steeds in de basis. Hij scoorde 8 keer.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto MTV Stuttgart, CEV.