Zege voor team Beliën, verlies voor Jasper en Bongaerts.

VoV, 24-01-2022. 15:20 uur. De topper in de Serie A1 bij de dames tussen Novara en Conegliano, een wedstrijd waarnaar verlangend werd uitgekeken door de fans, ging gisteren niet door. Voor de overige wedstrijden was er geen corona uitstel.

Trentino kreeg Firenze op bezoek en leed thuis een 1-3 nederlaag. Na de setwinst met 25-11 in de derde wet was er wellicht goede reden om te denken dat een tiebreak mogelijk was, maar Firenze knoopte aan bij de eerste twee gewonnen sets (16-25, 27-29) en besliste het duel in de vierde set met 22-25. Zowel Jolien Knollema als Yvon Beliën speelden vier sets en maakten respectievelijk 10 en 9 punten. Hun collega Sylvia Nwakalor werd MVP, mede door de 26 punten die ze scoorde.

Scandicci won thuis met 3-2 van Cuneo. De ploeg van Marrit Jasper kwam met 0-2 voor via 16-25 en 22-25, maar kon de winnende strike niet vasthouden. Scandicci herstelde zich en dwong via 25-21 en 25-19 de tiebreak af, die ze vervolgens met 15-9 voor zich beslisten. Marrit Jasper had invalbeurten in set 2 en 3 en stond in de laatste twee sets in de basis. Ze scoorde 6 keer. Ekaterina Antropova werd de MVP, ze maakte 22 punten.

Perugia verloor thuis met 1-3 van Busto Arsizio. De eerste set was met 25-19 voor de ploeg van Britt Bongaerts, daarna pakte Busto A. drie sets op rij. Via 21-25, 18-25 en een nipte 23-25. Bongaerts scoorde 3 keer, Camilla Mingardi werd de MVP, haar collega Alexa Gray de topscorer met 24 punten.

Chieri ’76 won met 3-0 van Vallefoglia (19, 18, 22). Daar werden de Belgische Kaja Grobelna en de Russische Tatiana Kosheleva met 18 punten de topscorers, de MVP-titel ging naar Elena Perinelli.

Monza won door o.a. 18 scores van Lise van Hecke met 3-1 van Bergamo. Via 21-25, 25-18, s25-20 en 25-19.  Spelverdeelster Alessia Orro werd tot MVP gekozen.

Bij de mannen won Twan Wiltenburg met Cisterno met 3-1 van Taranto. Na de 0-1 achterstand pakten ze met o.a. 25-14 en 25-15 twee duidelijke setwinsten. De 25-23 in de derde set was nipt maar voldoende. Wiltenburg stond 4 sets in de basis en scoorde 4 keer.

Trentino rekende in drie sets af met Ravenna van Niels Klapwijk. Het verzet in de eerste set werd door Trentino pas bij 26-24 gebroken, de 25-21 en 25-14 daarna waren een stuk minder spannend. Klapwijk stond in de eerste en derde set in de basis en kwam tot 2 gescoorde punten.