MVP-titel voor Hester Jasper.

VoV, 25-10-2021. 14:25 uur. In de Duitse Bundesliga heeft SC Potsdam, de ploeg van spelverdeelster Sarah van Aalen, opnieuw van zich doen spreken. Dit keer boekten ze een 1-3 zege bij SC Dresden, nadat de eerste set verloren was (26-24) maakten ze met 17-25, 23-25 en 18-15 duidelijk dat ze dit seizoen niet voor de top van Duitsland willen onderdoen. Sarah van Aalen had twee invalbeurten.

Hester Jasper heeft haar eerste MVP-titel van dit seizoen te pakken. Tegen Neuwied werd ze topscorer bij Stuttgart met 13 punten. Haar ploeg won met 19-25 en twee keer 21-25. Juliët Lohuis stond twee sets in de basis en scoorde 5 keer, Eline Timmerman nam 4 punten voor haar rekening in 3 sets.

VfB Suhl was met 3-0 te sterk voor NawaRo Straubing. De ploeg van Laura de Zwart (9 punten) en Annick Meijers (4 punten) hield de gasten drie sets onder de twintig. (19, 18 en 19). Spelverdeelster Anna Mebus scoorde 2 keer, Puck Hoogers had drie invalbeurten waarin ze 1 keer scoorde.

SC Schwerin van Femke Stoltenborg en Indy Baijens boekte de eerste zege van het seizoen. Met 2-3 bij Erfurt was het moeizaam. De vierde set werd met 25-27 gewonnen, de vijfde daarna met 11-15. Femke Stoltenborg stond vanaf de vierde set op spelverdeling en leidde haar ploeg naar de zwaarbevochten zege. Ze scoorde 1 keer, Indy Baijens, die het hoogste ‘rapportcijfer’ bij Schwerin had maakte totaal 12 punten, waarvan 5 blokkerend.

USC Münster leed in eigen hal een 2-3 nederlaag tegen VC Wiesbaden, dat met 24-26 in de vierde set een tiebreak afdwong en die vervolgens met 11-15 won. Iris Scholten werd topscorer bij Münster met 19 treffers, hetgeen er beduidend minder waren dan de 33 van Laura Künzler voor Wiesbaden. Münster scoorde één eigen puntje meer (85 om 84) en maakte ook één puntje minder voor de tegenstander (20 om 21) maar had de punten verkeerd over de sets verdeeld.

Verder wonnen de Ladies in Black uit Aachen met 2-3 van de Rote Raben uit Vilsbiburg. Dat zal een kleurrijke wedstrijd geweest zijn.

De top 3 zijn: Stuttgart met 4-12, Potsdam met 4-11 en Aachen met 4-8. De laatste drie teams zijn Schwerin (4-3), Straubing (4-3) en Neuwied (4-0).

Bij de mannen in de Bundesliga verloor Herrsching met 3-0 bij BR Volleys. Luuc van der Ent scoorde 3 keer in twee sets en een invalbeurt. Giesen verloor met 1-3 van Frankfurt. Stijn van Tilburg maakte in twee sets en invalbeurten in de derde en vierde 11 punten. En Lüneburg gaf tegen Netzhoppers een 2-1 voorsprong prijs en verloor via 16-14 in de vijfde set met 3-2. Auke van der Kamp stond in de eerste twee sets in de basis.

BR Volleys staat met 5-14 bovenaan, dan volgt Frankfurt met 4-11 en Düren met 5-9. De onderste drie plaatsen worden bezet door Lüneburg 5-4), Friedrichshafen (4-3) en Haching München (4-1).

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Hester Jasper, Stuttgart.