Verlies in België voor teams Baasdam en Marring

VoV, 25-10-2021. 14:32 uur. Voor de teams van de Nederlandse speelsters in België was het afgelopen weekend niet zo succesvol. Hermes Oostende verloor uit bij VC Oudegem met 3-1 en Asterix Avo leed nogal verrassend een 3-1 nederlaag bij Charleroi Volley.

Hermes Oostende had misschien wel een puntje verdiend, De eerste en laatste set werd dan wel redelijk ruim verloren (25-17 en 25-22) maar de twee daartussen liggende sets was het verschil minimaal en viel de euro een keer bij 27-25 in de tweede set de verkeerde kant op. In de derde was er een 24-26 zege. Jammer dat de inhaalrace na 21-12 in de vierde set net geen vijfde doorgang opleverde.

De Nederlandse dames waren scorend niet erg trefzeker. Loladina Zwaanswijk maakte 14 punten uit 36 set ups, Merle Baasdam 11 uit 50 en Lisa Nobel 3 uit 21. Kan natuurlijk ook aan de set ups hebben gelegen.

Aanstaande woensdag 27 oktober speelt Hermes Oostende de eerste Europese wedstrijd van dit seizoen. Op voor de Nederlandse speelsters bekend terrein, namelijk in de Basis in Sliedrecht. Ze beginnen om 19:30 uur. Mooi om dan te zien hoe de niveau verhoudingen liggen.

Asterix Avo leed bij Charleroi een 3-1 nederlaag, de derde set was voor hen (21-25), de overige drie gingen met 25-22, 25-16 en 25-19 naar de thuisploeg. Vooral het verlies van de eerste set na een voorsprong van 15-21 zal hard zijn aangekomen. Nova Marring scoorde 14 keer, Laura Overwater maakte er 5 en Nynke Hofstede die haar in de derde en vierde set verving kwam tot 2 punten.

De andere uitslagen waren VDK Gent vs. Antwerpen 3-0 (8, 17, 10) en Tchalou vs. Michelbeke ook 3-0 (23, 21, 18).

De mannen speelden afgelopen weekend hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. VDK Gent verloor ondanks 18 treffers van Jente de Vries en 10 van Chris Ogink met 1-3 van Menen. Aalst won met 3-1 van Achel, mede door 19 punten van Robin Overbeeke, de 13 punten van Tim Smit en de 9 van Twan Wiltenburg konden Achel niet voor een nederlaag behoeden. Bij Achel speelde Sam Gortzak niet, Dion Verweij had een invalbeurt.

Roeselare won met 3-0 van Leuven. Michiel Ahyi maakte 17 punten voor de winnaar, collega Stijn van Schie kwam in drie invalbeurten niet tot scoren. En tenslotte won Maaseik, dat voor het eerst sedert heel veel jaren geen Nederlander in de ploeg heeft, met 1-3 bij Waremme.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Asterix Avo.