MVP-titels voor Kirsten Knip en Indy Baijens.

VoV, 22-11-22. 6:00 uur. Kirsten Knip en Indy Baijens kregen afgelopen weekend in de Bundesliga de MVP-titel voor hun prestatie bij USC Münster vs. Rote Raben Vilsbiburg en MTV Stuttgart vs. SC Schwerin.  Het was wel de zilveren titel, omdat hun teams de wedstrijden beide met 3-0 verloren.

In Münster werd het via 25-21, 25-18 en 25-19 een 3-0 zege voor de ploeg van Iris Scholten, die 14 punten voor haar team scoorde. Kirsten Knip had 23 foutloze servepasses op de opslagen van Münster. Britte Stuut maakte 1 punt voor Vilsbiburg.

MTV Stuttgart behaalde in de topper tegen SC Schwerin een 3-0 zege. Met twee keer 26-24 werd het 2-0, vervolgens was er met 25-19 meer afstand in de derde set. Indy Baijens scoorde 12 keer. Bij Stuttgart nam Eline Timmerman 5 punten voor haar rekening en Britt Bongaerts 2. Beiden stonden de hele wedstrijd in de basis. Via een eigen score van 56 om 54 punten en een foutenlast van 13 om 21 kwamen de setstanden tot stand.

Erfurt won mede door 11 punten van Vera Mulder en 10 van Demi Korevaar met 1-3 bij hekkensluiter Neuwied. Ook Romy Brokking, die 31 opslagen van Neuwied te verwerken kreeg, de helft van al hun serves, had een belangrijke bijdrage in de winst. Met 18, 15 en 16 tegenpunten hield Erfurt de thuisploeg drie keer onder de twintig, alleen in de derde set lukte dat niet (25-23)

VC Wiesbaden verloor thuis met 2-3 van SC Dresden. De 0-2 achterstand in sets konden ze via 25-23 en 25-18 nog gelijktrekken, de tiebreak ging vervolgens met 11-15 verloren. Annick Meijers scoorde 17 keer voor Wiesbaden.

Verder won Suhl met 0-3 bij Straubing. Daar was geen NL-inbreng.

Bij de mannen in de Bundesliga verloor Düren met 1-3 van BR Volleys. Via 10-25, 25-18, 20-25 en 24-26. Luuc van der Ent scoorde 6 keer voor Düren. Lüneburg en Herrsching wonnen hun wedstrijden met 0-3 bij Netzhoppers en Haching. Auke van der Kamp speelde niet bij Lüneburg, Stijn van Tilburg kwam ook niet in actie voor Herrsching.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Michael Mücke en Jens Körner.