Juliët Lohuis scoorde maar liefst 8 blokpunten

VoV, 22-11-2022. 5:58 uur. In de serie A1 in Italië was Juliet Lohuis afgelopen weekend de absolute queen aan het net. Maar liefst 8 blokpunten scoorde ze in de wedstrijd tussen Casalmaggiore en Macerata, Isabelle Haak van Conegliano werd de weekend topscorer met 28 punten en Karakurt en Hancock waren het succesvolst vanaf de opslaglijn met elk 5 aces.

MVP-titels waren er voor:

• Bonifacio (Novara vs. Firenze, 3-0)
  • Zannoni (Busto Arsizio vs. Pinerolo, 3-0)
  • Zhu Ting (Chieri vs. Scandicci, 1-3)
  • Drews (Cuneo vs. Perugia, 3-2)
  • De Bortoli (Casalmaggiore vs. Macerata, 3-1)
  • Gennari (Bergamo vs. Vallefoglia, 3-1)
  • Haak (Conegliano vs. Milano, 3-1)

Casalmaggiore van Juliët Lohuis won met 3-1 van Macerata. Na de 2-0 in sets (16, 22) kregen ze het lastig. De derde set werd met 19-25 verloren, de vierde nipt met 27-25 gewonnen. Juliët scoorde 16 keer, waarvan dus 8 keer blokkerend.

De samenstelling van teams ondergaat bijna jaarlijks een ware metamorfose, maar de namen bovenin de ranglijst veranderen nauwelijks. Conegliano is net als voorgaande jaren weer de te kloppen ploeg in Italië. Zondag was er een 3-1 zege tegen Milano, de derde set (20-25) ging verloren door o.a. 12 gescoorde punten voor de tegenstander. De andere sets werden met 25-14, 25-23 en 25-16 gewonnen. De Kruijf scoorde 9 keer, Haak dus 28 keer.

In de andere topper was er succes voor Scandicci, de ploeg van Yvon Beliën. Zij wonnen met 1-3 bij Chieri ’76 via 25-21, 20-25, 21-25 en 23-25. Yvon Beliën scoorde 7 keer, Zhu Ting kreeg er 17 achter haar naam.

Cuneo, waar Kim Klein Lankhorst bij een invalbeurt één keer scoorde, won met 3-2 van Perugia, de ploeg van Tessa Polder.  Met twee keer 24-26 nam Perugia een 0-2 voorsprong, die ze echter niet in winst konden omzetten. Cuneo kwam er via 25-19 en 25-20 naast en ging er in de vijfde set met 15-11 voorbij. Tessa Polder scoorde 16 punten voor Perugia.

Novara won met 3-0 (19, 23, 22) van Firenze. Bij de ploeg uit Florence begon Jolien Knollema in de eerste set in de basis en had in de derde nog een invalbeurt. Ze scoorde één punt.

Bij Bergamo vs. Vallefoglia (3-1) en Busto Arsizio vs. Pinerolo (3-0) was geen Nederlandse inbreng.

Conegliano blijft koploper in Italië, Novara staat tweede en Scandicci derde. Casalmaggiore bezet de zevende plaats, Firenze de achtste, Cuneo is negende en Perugia elfde.

In de Serie 2 B leed Merle Baasdam met Marsala een 2-3 nederlaag tegen het hooggeplaatste Montecchio. De 2-1 voorsprong ging via 24-26 en 11-15 verloren. Merle Baasdam begon in de basis en had daarna via de dubbele wissel invalbeurten in de 2de, 3de en 5de set. Ze scoorde 2 keer. Haar ploeg staat negende.

Bij de mannen kwam voor wat betreft de Nederlandse inbreng alleen de ploeg van Freek de Weyer in actie. Piacenza won met 2-3 van Milano. Na de 2-1 achterstand in sets konden ze met 22-25 en 13-15 de winst nog binnenhalen. Freek de Weyer speelde niet.