Sudosa-Desto buigt hoofd voor landskampioen Sliedrecht

VoV, 22-11-2022. 5:48 uur. De wedstrijd tussen Sliedrecht Sport D1 en Visser Assen/Sudosa-Desto D1 is geëindigd in een 3-1overwinning voor thuisspelende Sliedrecht via de setstanden: 25-23, 21-25, 25-17 en 25-16.

Bij het eerste fluitsignaal begon de veelbelovende wedstrijd tussen het altijd sterke Sliedrecht en de nieuwkomer in de eredivisie Visser Assen/Sudosa-Desto. De eerste set was er sprake van slordigheid aan beide kanten van het net. Sliedrecht Sport kreeg de service als eerste onder controle en zorgde voor veel moeite in de passlijn bij de dames uit Assen. Er waren veel punten waarbij de uitploeg niet aan aanvallen toe kwam en wanneer dit wel gebeurde had Sliedrecht er regelmatig een goed blok tegenover staan.

Bij een stand van 16-13 begonnen de Assenaren te vechten voor wat ze waard waren en zorgden ze voor mooie rally’s. Ook vanuit het midden werd er steeds meer gescoord door de uitploeg. Visser Assen/Sudosa-Desto kwam terug naar een stand van 19-19. In een spannend slot trok Sliedrecht aan het langste eind en won de set met 25-23.

De tweede set leek niet op de eerste set. Visser Assen/Sudosa-Desto begon fris, speelt tactisch beter en scoort aanvallend makkelijker. Het team uit Assen bleef, hoewel minimaal, bijna de hele set aan de leiding, door vooral in het achterveld veel te verdedigen, maar de set was absoluut nog niet gespeeld. Door een ace en knappe verdedigingen van Suzanne Benninga werd het 20-23 voor Visser Assen. Een score van Daphne Kruis, een score van Sliedrecht en een fout aan Sliedrechtse kant zorgde voor een 21-25 eindstand van de tweede set in het voordeel van Visser Assen/Sudosa-Desto.

De derde set begon eigenlijk hetzelfde als de eerste set. Veel servicefouten bij Assen en een scherp team aan de kant van Sliedrecht. Na een aantal punten werd dit spel juist compleet omgedraaid en was Sliedrecht niet meer bij de les. Het was constant stuivertje wisselen. Op een gegeven moment nam Sliedrecht het heft in handen en bouwde een voorsprong op van vier punten op een stand van 19-15. Die voorsprong gaven ze niet meer weg en ze wonnen de set met 25-17.

Sliedrecht startte scherp aan de vierde set en nam de leiding met een 5-1 voorsprong. Visser Assen/Sudosa-Desto maakte drie punten op rij en kwam daarmee terug tot 5-4. Passend kreeg de uitploeg het zwaar te verduren. Sliedrecht liep daardoor uit naar een 13-8 voorsprong. De middens van de Assenaren, Lisa Boer en Eline Mosselaar, scoorden prachtige ballen, maar dit kon het tij niet keren. Sliedrecht Sport won de wedstrijd via 25-16 in de vierde set met 3-1.

De eerstvolgende wedstrijd van Visser Assen/ Sudosa-Desto dames 1 is op woensdag 30 november tegen Friso Sneek in de Sneker Sporthal. Op zaterdag 3 december spelen de dames uit Assen weer een thuiswedstrijd, om 20.00 uur start de wedstrijd tegen Djopzz VC Zwolle Topvolleybal.

gh @ VoV. Verlag van Annelien Alons. PR Eredivisie Sudosa-Desto. Foto Roelof Lutgers.