Myrthe Schoot MVP bij de Rote Raben

VoV, 31-10-2019. 6:20 uur Midweeks werd er in de Bundesliga bij de dames één wedstrijd gespeeld. De Rote Raben uit Vilsbiburg waren gastheer voor SSC Schwerin, die gezien de historie en de stand de grote favoriet voor dit duel was.

In de eerste twee sets maakte Schwerin die rol volledig waar. Met 15-25 en 22-25 pakte de ploeg van spelverdeelster Britt Bongaerts een 0-2 voorsprong, daarna werd het een meer gelijkopgaand duel voor een kleine 1.750 toeschouwers.

In de derde set wisselden de teams nog al eens van leidende positie (7-4, 8-10, 18-15), maar naar die laatste stand speelden de Rote Raben een zeer stabiele side out en kwam met 24-21 voor. Bij 24-25 kwam Schwerin op matchball, verzilverde die niet waarna het dak eraf ging toen de thuisploeg de 27-25 maakte.

De vierde set leek de thuisploeg na de tussenstand van 16-10 hard op weg de tiebreak binnen te halen, echter bij 21-22 zag het er ineens heel anders uit. Opnieuw was de finale voor de Rote Raben. Na de gelijkmaker gingen ze in een ruk door naar 25-22. In de tiebreak ging het tot 10-10 gelijk op, daarna besliste Schwerin de set met 10-15 voor zich.

Myrthe Schoot, de regisseuse in de verdediging, werd tot MVP gekozen. Iris Scholten had twee invalbeurten bij de Raben. Britt Bongaerts stond alleen in de tiebreak niet in de starting seven van Schwerin, ze scoorde zes keer en Nicole Oude Luttikhuis kreeg geen speeltijd.

Schwerin was op alle scorende onderdelen de betere ploeg met een 69 om 89 eigen score, maar had ook een hogere foutenlast met 23 om 30 punten.

In de stand gaat Stuttgart met 12 punten aan de leiding, Ladies in Black Aachen hebben er 10 en Schwerin staat op 9. De Rote Raben hebben 6 punten, staan vijfde, maar speelden een wedstrijd minder.

Bij de mannen in de Bundesliga won Floris van Rekom met Frankfurt met 3-0 van Düren. Van Rekom scoorde 12 keer. Verder verloor Heitec Eltman met 3-0 in Berlijn van BR Volleys. Luuc van der Ent maakte 5 punten, hij stond alle sets in de starting seven.

Frankfurt is nog ongeslagen en staat tweede, Heitec Eltman is de nummer tien op de ranglijst.