Vizier op volleybal

 

Blijft PDK in Hoogeveen ook ongeslagen?

VoV, 01-11-2019. 4:04 uur.  Interessant is de match tussen FOOX Olhaco en PDK Huizen in de eerste Divisie A bij de mannen. Omdat het een duel is tussen de nummer drie, met thuisvoordeel, tegen de koploper. Na vijf wedstrijden is het verschil in punten al negen, dat is behoorlijk. En voor Olhaco zal het dus noodzaak zijn om de winst in Hoogeveen te houden om niet nog verder achterop te komen. Dat zal beslist nog niet makkelijk worden, aangezien in eerdere thuiswedstrijeen van EVV (nr. 4 in de stand) werd verloren maar van Sovoco (nr. 11 in de stand) wel werd gewonnen. PDK is van een andere orde hebben ze bewezen in de tot nu gespeelde wedstrijden, waarin ze nog maar twee setjes verloren en dus logischer wijs nog ongeslagen zijn.

Sudosa – Desto, de nummer twee in de stand met 4 punten achterstand op de koploper, gaat op bezoek bij HHB Coaching / CSV in Zwolle. Om 19:30 uur begint die partij. De laatste drie wedstridjen werden door de ploeg uit Assen gewonnen, waarbij de 4-0 in de Drentse derby tegen Olhaco opvalt. CSV wist Sneek met 4-0 te kloppen en haalde daarme 50% van hun puntenaantal van tien binnen. In de laatste wedstrijd was er een 3-1 nederlaag uit bij Sovoco, de nummer voorlaatst in de stand. Dat er voor beide teams hele belangrijke punten te bemachtigen zijn, om aansluiting te behouden, maakt dat dit duel door beide partijen en hun fans met spanning tegemoet wordt gezien.

Na vier wedstrijden op rij met 4-0 te hebben verloren zal rode lantaarndrager VC Sneek de zinnen op het winnen van één of meerdere setjes hebben gezet in hun uitduel tegen Focus4U Woudenberg. Makkelijk zal dat beslist niet worden, Woudenberg staat een eindje hoger op de ranglijst en behaalde onder andere uit tegen VoCASA 2 een prima resultaat met 1-3. Met thuisvoordeel zijn ze in ieder geval favoriet, ook omdat zij PDK één van de twee setjes, die de club uit Huizen tot nu verloor, afhandig maakten.

De Hofnar Bovo heeft thuisvoordeel tegen Apollo 8. Beide debutanten op dit niveau kunnen wel weer een succesje gebruiken. Na de 4-0 winst in de openingswedstrijd van het seizoen tegen Sneek en de 1-3 uitwinst bij Sovoco leed Bovo twee nederlagen op rij. Zij hebben tot nu uit 4 wedstrijden 10 punten bij elkaar geslagen. Apollo 8 deed tegen Woudenberg hele goede zaken met een 4-0 winst, hetgeen vijf van de negen punten tot nu opleverde. Apollo 8 werd afgelopen week uitgeschakeld in de beker en verloor de laatste thuiswedstrijd van Orion 2. Dus met recht, beide ploegen kunnen wel weer een succesje gebruiken.

De strijd tussen de reserves van de Eredivisieploegen van Rabobank Orion Volleybal en VoCASA in Doetinchem gaat tussen twee middenmoters met een gelijk aantal wedstrijden en punten (5-11). Orion heeft thuisvoordeel, tegen Sovoco leverde dat vier punten op, tegen PDK één. Ook VoCASA2 hield vier punten over aan hun duel tegen Sovoco, maar die namen ze uit Soest mee. Orion won in Borne met 1-3 van Apollo, VoCASA versloeg deze ploeg in Nijmegen met 3-2. En Orion snoepte PDK een puntje af, dat lukte VoCASA niet. Al met al denken we dat de teams behoorlijk aan elkaar gewaagd zullen zijn, waarbij de vorm van de dag wel eens de beslissing kon brengen.

EVV Bultman Hartholt speelde pas drie wedstrijden, is nog ongeslagen in de competitie en plaatste zich afgelopen zaterdag met o.a een zege op Topdivisionist DIO Bedum voor de achtste finale van de nationale beker. Zij staan vierde (3-9) en zijn de favoriet voor de winst tegen Axell Claims Sovoco, dat op de voorlaatste plaats bivakkeert. Ook omdat Sovoco de twee tot nu gespeelde uitwedstrijden verloor. Met nog een kanttekening, EVV versloeg op 14 september in de beker de huidige koploper PDK met 2-0. Dat onderstreept hun favorietenrol nog maar eeens extra.

We houden u op de hoogte hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal, Foto Jan van den Noort.