Vizier op volleybal

 

Van alles wat in de Eerste Divisie B (m)

VoV, 01-11-2019. 4:15 uur. In de Eerste Divisie B bij de mannen is het zo’n weekend, waarin van alles tegelijk gebeurt. De toppers tegen elkaar, de tobbers tegen elkaar, één of meer derby’s, een duel tussen middenmoters, noem het maar op, het zit allemaal in het programma van aanstaande zaterdag.

Om te beginnen de strijd om de koppositie, dat meteen ook een derby is. Koploper Banierhuis Taurus II tegen hun eerste achtervolger VV Utrecht. Zelfde aantal wedtrijden, Taurus II heeft drie punten meer. Beide teams hadden al vier keer dezelfde tegenstander, waarbij opmerkelijk hun uitslag tegen het laag geplaatste NVC. VVU won thuis met 3-1, Taurus verloor uit met 3-2. Tegen Velo, VCV en EMD – Tooling wonnen beide, met een setje meer of minder. Gezien e.e.a. zou het spannend moeten worden in Houten, of de papieren werkelijkheid aansluit bij hetgeen gepresteerd wordt binnen de lijnen moeten we nog maar even afwachten. Ze beginnen om 17:00 uur in Houten, voor degene die er live bij willen zijn.

Helemaal aan het eind van de ranglijst staan ook twee wedstrijden op het programma die er echt toe doen. De vier onderste teams spelen tegen elkaar, rode lantaarndrager EMD – Tooling gaat op bezoek bij HLB van Daal / DS II, de nummer voorlaatst en NVC , de derde van onderen, reist naar Inter Rijswijk II, dat een plaatje hoger staat.

In de stand ziet het er als volgt uit, waarbij alle vier teams vijf wedstrijden speelden: Rijswijk 9 punten, NVC 7, Van Daal 6 en EMD Tooling 3. Daar kan dus afstand genomen worden of reeds verloren gegaan terrein goedgemaakt worden.

Zaanstad II tegen Compaen mogen we ook gerust het labeltje derby meegeven. Misschien is het nog wel net iets meer dan dat. Is een zeeslag overdreven? Te veel van het goede? Twee punten meer heeft Zaanstad II, daarmee staan ze vierde, terwijl Compaen op de zevende plaats staat. Beide dus stevig in de middenmoot. Zaanstad won thuis van EMD Tooling en Skunk en verraste VVU in Utrecht met een 2-3 zege. Compaen had een moeizame start van het seizoen, maar kon in de laatste drie wedstrijden wel 12 punten bijschrijven. Skunk, Inter Rijswijk II en van Daal moesten alle drie met een setje genoegen nemen. Een voorspelling? Neen liever niet.

Velo reist zaterdag naar Skunk, naar Veghel. Skunk is de nummer acht in de stand, Velo de nummer drie. Skunk speelde nog maar één thuiswedstrijd, die wonnen ze met 3-1 van Inter Rijswijk II, Velo deed het uit bij van Daal uitstekend met een 0-4 zege. Maar die pleog staat wel een paar plaatsje lager in de stand. Om te profiteren van een misstap van één van de twee topteams, die dus tegen elkaar spelen, zal Velo punten uit Veghel moeten meenemen, minimaal drie.

De mannen van Sliedrecht Sport heren 2 (4-14) ontvangen MKB Acountants / VCV (5-13). Beide ploegen hadden EMD – Tooling en NVC al als tegenstander. Sliedrecht behaalde daartegen 8 punten, VCV ééntje meer. Lijkt er dus op dat de teams behoorlijk aan elkaar gewaagd zullen zijn.

We houden u natuurlijk op de hoogte hoe e.e.a. affloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.