Vizier op volleybal

 

Houden koplopers Topdivisie hun positie?

VoV, 01-11-2019. 4:34 uur. Laten we voor de afwisseling eens makkelijk beginnen. NTC Vastgoed Donitas en Peelpush zijn dit weekend vrij. Daar valt dus niets voor te beschouwen, tenzij u wilt weten wat de teams op hun vrije zaterdag doen.

Verder speelt de top twee thuis. Reflex, dat zich vorige week het ticket voor de volgende bekerronde toe-eigende, krijgt SV Dynamo H2 op bezoek. Buiten het thuisvoordeel van de tweede ronde in de nationale beker speelde de ploeg uit Kampen twee thuiswedstrijden tot nu. Webton en VCN waren niet tegen hen opgewassen. Webton verloor met 3-1, VCN met 3-2. Tegenstander SV Dynamo H2 heeft het ticket voor de volgende ronde in de beker ook op zak, en ook zij hadden VCN als tegenstander. In Apeldoorn verloren ze met 2-3. De verschillen zijn dus niet zo heel groot, maar wel in het voordeel van Zalsman / Reflex.

Mede koploper VCN, ze hebben hetzelfde aantal punten als Reflex, krijgt de studenten van USV Protos op bezoek. Behoudens een misstap bij Reflex (3-2 verlies) en een bijna misstap (2-3 winst) bij SV Dynamo H2 wonnen de mannen uit Capelle hun wedstrijden souverein. Ook de tweede ronde van de beker overleefden ze met gemak via twee 3-0 zeges. VCN verloor dit seizoen thuis nog niet, Protos zal dus van goede huize moeten komen om hen de eerste nederlaag in Capelle te bezorgen. Maar wie weet, wat niet kan is nog nooit gebeurd.

Rode lantaarndrager Inter Rijswijk (5-1) heeft zaterdag thuisvoordeel tegen Kenders Bouw DIO Bedum, dat derde van onderen staat en drie punten meer heeft. Het ene puntje pakte Rijswijk tegen SV Dynamo H2, afgelopen weekend in het bekertoernooi wisten ze met 2-3 van Volley Tilburg te winnen, waarvan ze bij seizoensopening nog met 1-3 hadden verloren. Dit zou een opgaande lijn in niveau kunnen betekenen. DIO haalde de punten via vijfsetters binnen, één tegen Keistad en van Daal / DS, twee tegen Volley Tilburg thuis. Uit wonnen ze nog niet. Wordt het de eerste winst voor Inter Rijswijk of de eerste uitzege voor DIO, dat is waar het hier om draait.

Ook AVV Keistad, de nummer drie in de stand heeft het ticket voor de volgende bekerronde op zak. De ploeg uit Amersfoort doet het als debutant op dit niveau prima met zeges tegen DIO, Webton, Reflex, Peelpush en Donitas. Waaruit we dus de conslusie kunnen opmaken dat ze na vijf wedstrijden nog ongeslagen zijn en dit zonder twijfel ook willen blijven. Madjoe en Protos werden in de beker verslagen, nu zou in de competitie HLB van Daal / DS aan de beurt moeten zijn. Van Daal staat achtste met 5 punten, totaal 6 minder dan hun bezoekers. Zij verzamelden hun vijf punten via vijfsetters, waarvan ze er één wonnen. Tegen SV Dynamo H2.

Volley Tilburg krijgt Webton tegenover zich. De Hengeloërs wisten zich niet voor de derde bekerronde te plaatsen, van Tweede Divisionist vcLimac werd verloren nadat tegen Peelpush een 1-3 zege was behaald. Webton doet het niet zo goed in uitwedstrijden, ze leden buiten Hengelo nederlagen tegen Reflex, Keistad en Donitas terwijl ze in de eigen Veldwijk van Peelpush en van Daal / DS wonnen. Hoe ze het er in Tilburg af zullen brengen? Vraag het ons niet.

De Tilburgers wonnen hun openingswedstrijd van het seizoen en kwamen daarna niet verer dan een puntje uit bij DIO. Thuis werd van de topteams VCN en Protos verloren, wellicht wil Webton zich in dat rijtje topteams scharen. Makkelijk zal het echter niet worden, Tilburg heeft de punten heel hard nodig en meestal lukt het binnenhalen ervan het beste in thuisduels.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.