Vizier op volleybal

 

Topper op vrijdag, Dynamo vs Lycurgus

VoV,  01-11-2019. 4:45 uur.  Jammer, erg jammer, dat Draisma Dynamo vs SAMEN.Lycurgus vanavond al gespeeld wordt. Vallen ze buiten de nominaties voor de VoV weekend Top 10. Deze topper geeft een eerste indicatie hoe het er bij Lycurgus echt voorstaat. Tot nu is de ploeg uit Groningen nog ongeslagen, maar echt getest werden ze ook nog niet. Vier keer 3-0 winst tegen de vier laatste teams uit de stand. VoCASA, Taurus, Zaanstad en RECO / ZVH kregen allemaal geen setje mee. Vandaag zal de weerstand van Dynamo een stuk groter zijn, reken daar maar op.

Dynamo speelde al tegen landskampioen Orion en bleef daarin met 3-1 net aan de verkeerde kant van de score, nadat ze tegen dezelfde tegenstander een paar weken eerder ook de strijd om de Supercup nipt hadden verlroen. Dynamo heeft zijn test op het hoogste Nederlandse niveau dus wel gehad. Advisie / SSS en TTPA werden met 3-0 aan de kant gezet, de afgebroken wedstrijd tegen RECO / ZVH moeten ze nog inhalen. Om bij de top aansluiting te behouden heeft Dyamo een zege nodig.

Vraagje? Weet iemand of er een livestream uitzending van dit duel is?

Sliedrecht Sport, dat eveneens nog ongeslagen is gaat naar Zevenhuizen voor hun duel tegen RECO / ZVH, de debutant op dit niveau. Gezien de ongeslagen status van Sliedrecht en de teams waartegen ze de winst binnen haalden (Orion, VoCASA, Taurus, Zaanstad) zouden ze ZVH eigenlijk ook aan de zegekar moeten binden. Maar zover is het nog niet, daar moet nog eerst voor gespeeld worden.

Wat voor Sliedrecht tegen ZVH geldt is eigenijk ook wel van toepassing op Taurus vs Orion. Landskampioen en supercupwinnaar Orion kan een setje morsen tegen Taurus, maar de wedstrijd verliezen daar geloven ze in Doetinchem e.o. niet in. Tegen ranglijstburen van Taurus behaalde Orion uit en thuis een zege. In Doetinchem werd Advisie / SSS verslagen, VoCASA kreeg in Nijmegen een setje mee. Zeker is wel dat Taurus een superstunt moet afleveren om de wedstrijd voor zich te beslissen.

Advisie / SSS is in Barneveld gastheer voor de Talenten van TTPA. SSS pakte vier punten uit de eerste twee wedstrijden en daar bleef het bij. Van Dynamo en Orion werd volgens verwachting verloren. TTPA leed afgelopen zaterdag tegen Dynamo de eerste nederlaag, daarvoor versloegen ze ZVH, Zaanstad en Taurus. Of SSS ook aan dat rijtje toegevoegd kan worden? Feit is wel dat het in Barneveld vaak nogal lastig winnen is, al deed ZVH daar met een 2-3 zege niets op uit.

Zaanstad staat puntloos onderaan in de Eredivisie. Zaterdag krijgen ze VoCASA op bezoek, dat met twee punten op de derde plaats van onderen staat. Dat zou een kans moeten zijn om van die akelige nul af te komen, al zal VoCASA een andere moelijkheid zien. Namelijk meer afstand nemen. Welke van die twee opties uitkomt zal zo rond 22:00 uur wel bekend zijn. Bij Zaanstad beginnen ze om 20:00 uur.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.