Na derde PO titelduel leidt Stuttgart met 2-1

VoV, 11-05-2023. 2:58 uur. Voor de derde keer in de play-off serie om de Duitse titel stonden gisteravond MTV Stuttgart en SC Potsdam tegenover elkaar. In de tot de laatste plaats uitverkochte SCHARRena. Beide teams gingen met dezelfde target het veld in, winnen zodat bij de volgende confrontatie in Potsdam de Duitse titel kon worden gepakt.

Het werd een duidelijke 3-0 zege voor de thuisploeg via de setstanden 25-18, 25-16 en 25-14. SC Potsdam werd overrompeld en overvleugeld en zal in de thuiswedstrijd nog een keer moeten knallen om de beslissende vijfde wedstrijd af te dwingen.

“Vandaag lukte bij ons helemaal niets. Maar het mooie aan de finalereeks is dat we nog een keer de kans krijgen om terug te slaan en dat zijn we van plan aanstaande zaterdag te doen” was de reactie bij SC Potsdam. En bij Stuttgart: “Met een ongelooflijk sterke prestatie winnen we de derde wedstrijd, wij staan aanstaande zaterdag op matchpoint”

De leiding in de eerste set ging heen en weer. Van 5-2 voor de thuisploeg naar 6-8 voor de gasten en weer naar 11-9 en 15-14 voor de thuisploeg. Daarna klonk het ‘kedeng, kedeng’ door de zaal, nadat Eline Timmerman de stand op 16-14 had gebracht en er nog twee scores van Stuttgart volgden voor de 18-14. Eline Timmerman maakte ook de 20-16 en bij setpoint op 24-18 gingen de Stuttgart fans zoals gebruikelijk staan. Dat was overigens maar voor even, de thuisploeg won met 25-18.

In set twee blokkeerde Brit Bongaerts de 5-3 op het scorebord, waarbij het leek, vanwege de tijd dat ze in de lucht hing, of ze op de lucht onder haar voeten stond. Maria Segura serveerde Stuttgart van 5-5 naar 12-5, een Oranje combinatie aan het net van Bongaerts/ Timmerman maakte 13-6. Bij 15-8 klonk er weer ‘kedeng, kedeng’ na een tweede bal score van Britt Bongaerts, die er echt zin in had gisteravond. Stuttgart hield een voorsprong van vier punten bij 16-12, 18-14 en 20-16 vast en won met 25-16.

In set 3 pakte Britt Bongaerts met een tweede bal score de 8-4 voorsprong voor haar ploeg, waarop een time out van Potsdam volgde. De tweede tactische time out volgde bij 11-4, Stuttgart had het gaatje geslagen en gaf dat ook niet meer prijs. Met variabele scores aan het net liepen ze uit naar 17-8, een ace zorgde voor de 22-10. Op matchpoint bij 24-12 kon Potsdam nog een paar keer tegenscoren, maar het verschil was veel te groot om een bedreiging te vormen. Krystal Rivers sloeg de 25-14 tegen de vloer voor de 3-0 winst en de 2-1 stand in wedstrijden.

Britt Bongaerts werd tot MVP gekozen, ze scoorde 6 keer. Eline Timmerman maakte er 7. Bij Potsdam kreeg Hester Jasper er 3 achter haar naam, Sarah van Aalen scoorde niet en Florien Reesink speelde niet. De eigen score van 58 om 35 punten was erg duidelijk, vooral de 46 om 27 aanvallende punten (54% om 31% aanvallende successen) maakten het verschil.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Facebook SC Potsdam.