Vizier op volleybal

 

Mare van Vliet naar vlaggenschip Sudosa-Desto

 

VoV, 10-05-2023. 21:30 uur. Coach Mark Afman is enthousiast over de komst van Van Vliet: ‘Mare heeft nog heel veel stappen te zetten en is nog lang niet uitgegroeid.’ De 18-jarige hoofdblokkeerster uit Assen komt over van De Berenkuil/Sudosa-Desto D2.  Afman: ‘Ze moet nog een stap maken maar daar hebben we heel veel vertrouwen in. Het zal voor haar een jaar worden waarin ze gaat groeien.’

Het is voor Sudosa-Desto erg belangrijk dat er weer een speelster vanuit de eigen jeugd door kan stromen naar de Eredivisie. Mare speelt als sinds 7-jarige leeftijd in de jeugd van Sudosa-Desto in Assen. Na twee seizoenen met Sudosa-Desto dames 2 in de Topdivisie gespeeld te hebben is het nu tijd voor de volgende stap.

Ze stelt zelf dat spelen in de Eredivisie een kans is die ze niet kon laten schieten. Ze licht toe: ‘Ik vind het een hele leuke uitdaging, en het is natuurlijk fantastisch om bij Sudosa-Desto te doen, de vereniging waar ik mijn hele jeugd heb gespeeld. Daar kon ik natuurlijk geen nee op zeggen.”

gh @ VoV,  bron en fot persbericht Sudosa-Desto. Foto Roelof Lutgers.