Vizier op volleybal

 

Na het EK is de FIVB World Tour in Moskou

VoV, 14-08-2019. 5:33 uur. Na het EK Beachvolleybal vorige week in Moskou wordt er vanaf vandaag het viersterren FIVB World Tour toernooi gespeeld voor zowel de dames als de heren. Vele topteams uit Europa waren er toch al, dus konden zij hun verblijf mooi met een week of zo verlengen om er dit toernooi meteen aan vast te knopen.

In het kwalificatietoernooi, dat vandaag begint, komen Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde uit. Ze hebben voor de eerste ronde een bye, in de tweede is hun tegenstander al bekend. Dat is het Russische duo Baknar / Bogatov. Varenhorst / van de Velde werden vorige week negende bij het EK en zullen ongetwijfeld voor deze week een betere prestatie in gedachten hebben. Alexander Brouwer / Robert Meeuwsen zijn rechtstreeks voor het hoofdtoernooi geplaatst. Als zevende staan ze op de ranking.

Bij de dames is er geen deelname in het kwalificatietoernooi. Wel zien we de twee Japanse duo’s op de lijst staan, die vorige weekend met de BTN duo’s in Vaduz om de prijzen speelden. De Japanse dames ontliepen elkaar in Vaduz (2de en 3de ), dat lukt niet in Moskou, daar spelen ze meteen al in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi tegen elkaar.

Keizer / Meppelink, die vanwege een blessure bij het EK ontbraken, staan nu wel genoteerd op de deelnamelijst voor de main draw. Daarin nemen ze de zesde positie in. “Blij dat we deze week weer het zand in kunnen” postte Madelein Meppelink op haar Facebook pagina.

Stubbe / van Iersel  staan op de zestiende plaats in de ranking. Na vier goede wedstrijden en twee (van de drie) minder goede sets in het laatste duel bleef het duo op het EK op de vijfde plek steken. Na een paar dagen rust gaan ze opnieuw aan de bak in een poging het beter te doen.

Uiteraard gaan we u informeren hoe de Nederlandse duo’s het eraf brengen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.