Vizier op volleybal

 

Moskou: Varenhorst/v.d. Velde in main draw

VoV, 14-08-2019. 12:45 uur. Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde dienden zich vandaag via de kwalificaties van het FIVB World Tour toernooi in Moskou naar een plaatsje in de main draw te spelen. Ze namen het in de tweede ronde op tegen het Russische duo Bakhnar / Bogatov. In de eerste ronde hadden beide duo’s een bye gekregen.

In de openingsset kon geen van beide teams zich tot aan 17-18 voor Nederland naar een beslissend voordeel spelen. De tussenstanden 6-7, 10-11 en 14-14 gaven aan dat er maar weinig verschil in zat. Na 17-18 pakten Varenhorst / van de Velde op eigen serve een puntje, waardoor ze op twee punten verschil kwamen. Dat hielden ze vast (18-20) en op setpoint scoorden ze de winnende treffer.

In de tweede set ging het BTN duo met drie punten voor de technische time out in, en dat verschil hielden ze ook in het tweede deel van de set op het scorebord bij 12-15 en 16-19. Met 17-21 pakten ze daarna de 0-2 winst en het ticket voor het hoofdtoernooi.

In Moskou beginnen zij morgen samen met Brouwer / Meeuwsen aan de poulefase, bij de dames is Nederland vertegenwoordigd door Keizer / Meppelink en Stubbe / van Iersel.

We informeren u hoe het verder gaat.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.