Vizier op volleybal

 

Veel NL-duo’s present in Knokke

VoV, 15-08-2019. 5:54 uur. Als een van de laatste tests en de mogelijkheid om in competitieverband de laatste puntjes op de i te zetten voordat volgend weekend het NK van start gaat hebben een fors aantal Nederlandse beachduo’s ervoor gekozen om deze week af te reizen naar Knokke – Heist, net over de Belgisch – Nederlandse of zo u wilt Nederlands – Belgische grens. In de Belgische kustplaats speelt men een één sterren FIVB World Tour toernooi met zowel bij de dames als de heren Nederlandse duo’s in de kwalificatieronden als in het hoofdtoernooi.

De damesduo’s in het hoofdtoernooi:

Emi van Driel / Raisa Schoon: Dit KBU duo heeft een reputatie hoog te houden bij hun deelnames aan één sterren toernooien. Twee keer goud en één keer brons was er tot nu bij de totaal drie deelnames. In Knokke zijn ze als eerste geplaatst.  Emma Piersma / Pleun Ypma, vorige week nog winnaar in Valduz, kunnen opnieuw een greep naar de macht doen. Ook zij beginnen in het hoofdtoernooi.

Het damesduo in het kwalificatietoernooi is Mexime van Driel / Iris Reinders, dat vorige weekend in de Taragona International Open in Spanje op het hoogste treetje stond, in België zullen ze zich eerst moeten kwalificeren voordat ze überhaupt aan het podium mogen gaan denken. Hun tegenstander in de eerste ronde is Palmer / Grimson uit Engeland. Het kan dus allemaal, de ene week er met de hoofdprijs vandoor gaan en vier dagen later gewoon weer bij een kwalificatietoernooi opnieuw beginnen.

Drie BTN mannen duo’s zijn in Knokke present.

Mees Blom / Yorick de Groot zijn als tweede geplaatst in het hoofdtoernooi. In de tussenronde voor de achtste finales vorige week verloren ze met 2-0 van Tom van Steenis / Sven Vismans, die in Knokke het startbewijs voor de main draw maar eerst moeten zien te verdienen. Zij beginnen in de kwalificatieronde tegen het Noorse duo Helland / Gamlemoen uit Noorwegen.  Nijeboer / van der Ham zullen op hun weg naar het hoofdtoernooi eerst voorbij Tholse / Molin uit Zweden moeten en als dat duel gewonnen wordt wacht er een tweede duel tegen of België of Italië.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.