Na moeizame wedstrijd wint Dash met 3-2

VoV,18-04-2022. 4:35 uur. Het was zover de laatste thuiswedstrijd stond op het programma. Niet op een zaterdag maar op een donderdag. De tegenstander Wevo dames 1 hadden de dames van Dash ongeveer 3 weken geleden voor het eerst gezien in Weerselo. Daar speelden de dames van Dash Wevo weg met een stand van 1-3 winst. Dit spelletje wilden zij ook in hun laatste thuiswedstrijd aan het publiek laten zien.

Echter begon de eerste set heel onzeker. Er was weinig servedruk en de pass liep niet. Ook konden we blokkerend de aanvallers van Wevo niet onder controle houden. Toch bleven de dames vechten en kwamen puntje bij puntje dichterbij. Dit resulteerde in een nipt verlies van 23-25.

Dan maar de tweede set werd er gedacht. Helaas begonnen we weer hetzelfde als in de eerste set. Kortom weinig servedruk, wiebelige servicepass en scorend kwamen ze er niet door. Een 20-25 winst voor Wevo

De derde set winnen was noodzakelijk om nog winst binnen te halen. De dames waren het er allemaal over eens dat dit niet het niveau is wat ze wilden laten zien aan het publiek op de laatste thuiswedstrijd. De instelling de dood of de gladiolen sloop erin en de dames gingen vrijuit spelen.

Kelly Gotink die in deze set er in kwam, die overigens niet op het formulier stond maar door de coach van de tegenstander met een ander shirt toch mocht spelen, scoorde alles wat ze aanraakte. Mede hierdoor kregen de dames vertrouwen en werden de gaten bij de verdediging van Wevo gevonden. Blokkerend kregen ze de dames van Wevo onder controle en ook de pass werd lekker gebracht. Dit resulteerde in een 25-23 winst.

De flow zat er lekker in en dit werd ook in de vierde set vast gehouden. Er werd voor elk punt gevochten en er werd mooi strijd volleybal laten zien. Het publiek bleef het team steunen en aanmoedigen waardoor de dames nog vastberadener waren om te winnen. Met een heerlijke blokkering van Kelly Gotink werd de set beslist in 25-21 winst.

Tijd voor een vijfde set!! Aan het begin van de vijfde set liepen Wevo en Dash gelijk op. Uiteindelijk door goede servepunten en mooie aanvallen liep Dash uit. Het publiek dat steeds luider begon te zingen voelde de winst aankomen. De vijfde set werd beslist in 15-11 voor Dash!

Winst tijdens de laatste thuiswedstrijd was een feit! Door goed voor elkaar te vechten en het steunende publiek hebben de dames van Dash toch nog een mooie wedstrijd neergezet.

De een na laatste wedstrijd van dit seizoen staat gepland op 23 april tegen SV Dynamo Apeldoorn dames 2 om 13:30 uur in de Omnisporthal in Apeldoorn.

gh @ VoV, verslag Dash Dames 1. Foto idem.