Vizier op volleybal

 

Naar tweede bekerronde (m) gaan…

VoV, 16-09-2018. 10:32 uur. Gisteren werd ook de eerste bekerronde bij de mannen afgewerkt. Één driekamp in het hoge Noorden, die misschien ook wel een tweekamp werd tussen VC Sneek en Olhaco. Sneek won, Veracles speelde volgen de Nevobo uitslagen niet.  We nemen dus maar aan dat VC Sneek het ticket voor de volgende ronde op zak heeft. Met de acht andere winnaars gaan zij door naar ronde twee, met als mogelijke tegenstanders teams uit de Topdivisie.

Een aantal ploegen bleef zonder wedstrijdverlies in de race voor een Europees ticket. Al is die weg nog lang. EMD Tooling in poule I (tegenstanders Bovo, Pegasus en Rebelle) , VV Utrecht (tegenstanders NVC, US en Vives) in poule G en EVV Bultman Hartholt in poule A (tegenstanders VC Allto, Set-Up IJsselmuiden en VVH) verloren gisteren geen setje. De teams in hun groep hadden tegen hen het nakijken, in de set en in de stand.

Peelpush moest in poule H één set afgeven, maar werd wel ongeslagen eerste met zes punten uit drie wedstrijden, op de tweede plaats daar eindigde Keistad met een puntje minder. VC Wik won op setgemiddelde in poule F, zij verloren één setje minder dan Velo. PDK Huizen werd ook eerste in de poule, ondanks een met 1-2 verloren wedstrijd. Ze kwamen op 5 punten uit drie wedstrijden, nummer twee Gemini Kangeroe bleef steken op 4 punten.

HHB Coaching / CSV haalde de winst in poule C naar zich toe. Met 3-5 bleven ze BVC ’73 en Side Out net een puntje voor. Hoe belangrijk de gescoorde punten aan het eind zijn bleek in poule D, waar Avior en Set-Up ’65 Ootmarsum beide op 3-5 eindigden en ook 5-3 in sets hadden. Avior had een batig punten saldo van 11, Set-Up van 9, waardoor de ploeg uit Deventer naar de volgende ronde ging.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.